4 out of 5
4
6 reviews

3ο Μέρος: Δραστηριότητες – Επίλογος

Στο μάθημα αυτό θα βρείτε πάρα πολλά στοιχεία, για να ενημερώσετε τα παιδιά γύρω από τον Ολυμπισμό, θα βρείτε συγκινησιακά μηνύματα και αναφορές που μιλούν στην καρδιά, δημιουργούν χαρακτήρες και, προπαντός, θα βρείτε προτάσεις για την ενεργό συμμετοχή τους στην υπόθεση του Ολυμπισμού.

22 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 270 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 216 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 194,4 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

3ο Μέρος: Δραστηριότητες – Επίλογος

Χρονική Διάρκεια: 2 Μήνες

Κόστος μαθήματος: 72 €.

ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

  • Δραστηριότητες – Δύο λόγια για τον εκπαιδευτικό
  • Συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
  • Επίλογος
  • Ξενόγλωσση βιβλιογραφία – Ελληνική βιβλιογραφία

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

…Το εγχείρημα είναι πολυδιάστατο, πολυσύνθετο και ασφαλώς με τη συμμετοχή σας θα οδηγηθούμε σε αναθεωρήσεις βασιζόμενοι στην εμπειρία που θα προκύψει από την πρακτική εφαρμογή.

Εμπλέκεσθε σε μια καθοριστική επικοινωνία με την ψυχή του παιδιού, θα κληθείτε να δώσετε οράματα και προπαντός να του εμπνεύσετε, στο μακρύ ταξίδι της ζωής, τη θυσία για το συνάνθρωπο. Στο πανηγύρι αυτό της δημιουργίας θα ανοίξουμε τεράστιες αγκαλιές να δεχτούμε τα αστέρια μας, να τα γεμίσουμε με χαμόγελα κι ελπίδες, να τα πείσουμε ότι με ενθουσιασμό και λατρεία θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές μαζί τους.

Στο μάθημα αυτό θα βρείτε πάρα πολλά στοιχεία, για να ενημερώσετε τα παιδιά γύρω από τον Ολυμπισμό, θα βρείτε συγκινησιακά μηνύματα και αναφορές που μιλούν στην καρδιά, δημιουργούν χαρακτήρες και, προπαντός, θα βρείτε προτάσεις για την ενεργό συμμετοχή τους στην υπόθεση του Ολυμπισμού.

Στα προτεινόμενα είναι εμπειρίες που προέκυψαν από τα δύο Παγκόσμια Προσυνέδρια, από το Παγκόσμιο Συνέδριο των Καλαβρύτων και από αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόσθηκαν ήδη με επιτυχία σε πολλές χώρες.

Εσείς θα κάνετε την επιλογή και θα κρίνετε ποια από τα προτεινόμενα είναι προσφορότερα και υλοποιήσιμα, ανάλογα με τις δικές σας εκτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.

Ο δρόμος αυτός δεν έχει τέλος, είναι όμως μονόδρομος για μια ευτυχέστερη κοινωνία.

Η Ολυμπιακή φιλοσοφία, τα μηνύματά της, που υμνήθηκαν και καταγράφηκαν σε χιλιάδες βιβλία, που απετέλεσαν αντικείμενο χιλιάδων συνεδρίων και σεμιναρίων, αυτά που σύμπασα η Ολυμπιακή Κοινότητα αποδέχεται ως αξίες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τον “καλό κ’ αγαθό” που με τόση αγωνία αναζητά η ανθρωπότητα, ας περάσουν επιτέλους με σύγχρονη παιδαγωγική στρατηγική, στα σχολεία, στο μαζικότερο χώρο προσέλευσης των παιδιών.

Θα ανάψουμε μια φλόγα με λαμπαδηδρόμους τα παιδιά, που θα φωτίζει μια δικαιότερη κοινωνία, που θα ταξιδεύει πάνω από τις καταγάλανες θάλασσες, πάνω από τους κάμπους, τις πανύψηλες κορφές και θα δίδει φως, ομορφιά και ελπίδα. Όλοι μαζί με χαλύβδινη ψυχή και θέληση θα δώσουμε τον εαυτό μας, για να ξημερώσει μια ημέρα πιο φωτεινή.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΖΙΚΑΣ

Τέως Πρόεδρος του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας

 Επ. Πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Ε.Ο.Ε.

Τέως Πρεσβευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε θέματα Ανοχής, Αθλητισμού και Ευ Αγωνίζεσθαι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στην επαρχία. Το σπίτι μου το έλουζε η αύρα της θάλασσας.  Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κολυμπούσα, χόρευα, ζωγράφιζα κι έγραφα ποιήματα. Κι είχα πάντοτε την εντύπωση ότι είμαι πλούσια, ίσως γιατί είχα περισσότερα από ό,τι χρειαζόμουν. Από τον πατέρας μου έμαθα ότι από το λιμάνι μας είχε ξεκινήσει ο Αίας ο Λοκρός και οι άνδρες του για την Τροία, η μάνα μου έλεγε παραμύθια για νεράιδες και γίγαντες. Μεγάλωσα με θρύλους και παραδόσεις.

Σήμερα διανύω είκοσι και πλέον συνεχή έτη διδασκαλίας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιστεύω ότι η χαρά της διδασκαλίας και το πάθος αυτό είναι το μεγαλύτερο για μένα. Έχω διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, στη Σχολή Αξιωματικών Δοκίμων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Αμερικανικό Κολλέγιο “University of Indianapolis” και σε πλήθος επαγγελματικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.

Ταξίδεψα και στις πέντε ηπείρους, γνώρισα επιφανείς παιδαγωγούς, που είχαν κι εκείνοι πάθος για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», τη διαπολιτισμική παιδεία και την αγωγή ειρήνης. Σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας υπήρξαν η συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ως Επιστημονική Σύμβουλος, αλλά κυρίως ως Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας.

Στόχος μου είναι να διαδοθούν “τα φωτογόνα” μηνύματα του Ολυμπισμού – Ελληνισμού – Ανθρωπισμού στα παιδιά και στους νέους όλου του κόσμου. Για αυτό επιμελήθηκα, συνέγραψα ή έκρινα πολλά  βιβλία, μερικά για τα οποία είμαι περήφανη. Είναι ο “Οδηγός Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας για Εκπαιδευτικούς”, ο οποίος διδάχθηκε πειραματικά σε Ελληνικά σχολεία με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ, το Διεθνές εγχειρίδιο «Be a Champion in Life!!» (Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή!), το οποίο διδάχθηκε πειραματικά σε σχολεία και των 5 ηπείρων με την έγκριση της ΔΟΕ και της UNESCO, «Ο Σύλλογος-το ζωντανό κύτταρο του Αθλητισμού» (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)   «Ολυμπιακή Παιδεία», “Raise a Champion!” (Ανάθρεψε έναν πρωταθλητή) και η ειδική έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού «Σκιάς Όναρ».

Συμμετείχα ως Διεθνής Κριτής στην ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού πακέτου “Teaching values-An Olympic Education Toolkit” (Διδάσκοντας Αξίες) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το Πεκίνο, στη συγγραφή του Active Lifestyles (Ενεργός τρόπος Ζωής) και Επιμελήτρια του εντύπου Guide Active Healthy Living. Η τελευταία επιστημονική μου εργασία είναι ο συλλεκτικός Τόμος “Ιστορία της Ολυμπιακής Παιδείας- Το Ολυμπιακό Ιδεώδες ως μορφωτική πράξη – Ιστορική και Επιστημολογική προσέγγιση” (Εκδόσεις Αρναούτη – Όμιλος Κύκλος).

Σε αυτό το πνεύμα επέβλεψα επιστημονικά εθνικά και διακρατικά σχέδια, αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές ή συνεργασίες όπως το  Α’ Διεθνές Παιδικό φεστιβάλ Νοτιανατολικής Ευρώπης,  τη «Γειτονιά της Δράσης», την παραγωγή τεσσάρων ντοκιμαντέρ με θέμα: «Αθλητισμός – Ολυμπιακοί Αγώνες», που προβλήθηκε στη ΝΕΤ, και συμμετείχα στη διεθνή τηλεοπτική παραγωγή «6ο Ολυμπιακός Κύκλος».

Η λογοτεχνία με μαγεύει και, όσες φορές με ρώτησαν πώς τα σκέφτηκα ή τα φαντάστηκα όσα γράφω, απορώ γιατί τα βίωσα σε μια άλλη ονειρική διάσταση. Τα έργα μου: ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΧΑΛΥΒΑ (Σύγχρονη Σκέψη) ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ (Ελληνικά Γράμματα), ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Εμπειρία Εκδοτική) ΒΙΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΦΛΟΓΑ, (Εκδόσεις Αρναούτη).

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ευθύνη  της  καθοδήγησης,  συμμετοχή  στην  ομάδα  συγγραφής  κι  επιμέλεια  της συγγραφής  του εγχειριδίου  “Οδηγός  Ολυμπιακής  και  Αθλητικής  Παιδείας  για Εκπαιδευτικούς”, το  οποίο  με  απόφαση  του ΥΠ.Ε.Π.Θ.  εντάχθηκε  στα  πειραματικά προγράμματα του έργου      ΣΕΠΠΕ  (Σχολεία      εφαρμογής      Πειραματικών προγραμμάτων  Εκπαίδευσης)  και  διδάχτηκε  πιλοτικά  σε  τριάντα  Δημοτικά  σχολεία ανά την Ελλάδα για το σχολικό έτος 1998-1999 και σε τετρακόσια κατά το επόμενο σχολικό   έτος.

Στο ΦΕΚ  για την Ολυμπιακή  Παιδεία το εν λόγω εγχειρίδιο αναφέρθηκε ως  άρτιο  και  ενδεδειγμένο  εκπαιδευτικό  υλικό  για  την  Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Συμμετοχή στην Ομάδα Συγγραφής και συντονισμός έκδοσης του εγχειριδίου, «Be a Champion in Life!!» (Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή!!),  το  οποίο  εκδόθηκε  από  το Διεθνές  Ίδρυμα  Ολυμπιακής  και  Αθλητικής  Παιδείας  υπό  την  αιγίδα  της  Δ.Ο.Ε.  και των Διευθύνσεων Αθλητισμού και Εκπαίδευσης της UNESCO. Το εν λόγω εγχειρίδιο διδάχτηκε πειραματικά σε σχολεία και των πέντε ηπείρων και παρουσιάστηκε στο Β’ Παγκόσμιο  Συνέδριο  για  την  “Εισαγωγή  της  Ολυμπιακής  και  Αθλητικής  Παιδείας στα σχολεία” (Όλυμπος 2-4 Ιουνίου 2000).

Διεύθυνση  έκδοσης  και επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής έκδοσης  του άνωθεν εγχειριδίου, που επιχορήγησε το Ίδρυμα Coca Cola Foundation. Κατόπιν θετικής  εισηγήσεως  για  την  αρτιότητα  του  περιεχομένου  του  από  το  Παιδαγωγικό Ινστιτούτο   (ΥΠ.Ε.Π.Θ.),   το   εγχειρίδιο   διανεμήθηκε   από   το   ΥΠ.Ε.Π.Θ. στους Καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας.

Επιστημονική παρακολούθηση  κι επιμέλεια της παραγωγής τεσσάρων δεκαπεντάλεπτων εκπαιδευτικών video (μετά από ανάθεση της   Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής   Ραδιοτηλεόρασης   του   ΥΠ.Ε.Π.Θ.   στην   Εταιρεία SMARTMEDIA-Εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής οπτικοακουστικών προγραμμάτων με την υπ’ αριθμόν  ΙΓ/232/10/9/1999  Υπουργική  απόφαση  για  την  παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο «Αθλητισμός: Ολυμπιακοί Αγώνες».

Θεματολογία:

– Πολιτισμός και Ολυμπιακοί Αγώνες

– Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία

Το θέμα: Ολυμπιακοί Αγώνες – Αρχαιότητα

– Σήμερα, παρουσιάζεται σε δύο δεκαπεντάλεπτα video

– Σύγκριση  Αγωνιστικού προγράμματος

– Διαφορές και Ομοιότητες στην Τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων

Καθοδήγηση  της  συγγραφικής  ομάδας  και  Επιστημονική  επιμέλεια της μαθητικής περιοδικής  έκδοσης του    Δήμου    Θεσσαλονίκης «Άναψε  τη  φλόγα  του Ολυμπισμού».

Συμμετοχή  στη  συγγραφή  του  εγχειριδίου «Ολυμπιακή  και  Αθλητική  Παιδεία»(Εκδόσεις  Προπομπός,  Σειρά  Παιδαγωγικός  Λόγος),  το  οποίο  με  απόφαση  του ΤΕΦΑΑ  Αθηνών,  διδάχτηκε  στο  πλαίσιο  του  μαθήματος  επιλογής  «Ολυμπιακή Παιδεία».

Επίσης  συμμετείχα  στην  Ομάδα  Εργασίας  και  την  Επιστημονική  Επιτροπή  του ΥΠ.Ε.Π.Θ. για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Αγωγής στα σχολεία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

3ο Μέρος: Δραστηριότητες - Επίλογος

1
Δραστηριότητες – Δύο λόγια για τον εκπαιδευτικό
90
2
Συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
90
3
Επίλογος
90
4
Ξενόγλωσση βιβλιογραφία – Ελληνική βιβλιογραφία
90
5
3ο Μέρος Ολυμπιακή και Αθλητική Παιδεία
5 questions