ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ – Αρχαία Πόλις – Οικισμός

ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ – Αρχαία Πόλις – Οικισμός

Σκοπός

Ο οικισμός  ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ, ενός Αρχαιοελληνικού Οικισμού, ο οποίος θα οικοδομηθεί πλησίον της HEPTAPOLIS, θα αποτελεί το πλήρες Κλασσικό Αρχέτυπο για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.

Σκοπός της εταιρείας θα είναι να οικοδομήσει τον οικισμό με σπίτια, καταστήματα και εργαστήρια Γραμμάτων και Τεχνών, με απασχόληση και κατοίκηση, τουλάχιστον 300 ατόμων, μόνιμα εγκατεστημένων εντός του οικισμού (περίπου 100 οικογένειες).

Θα οικοδομηθούν, σύμφωνα με τα αρχαία Ελληνικά πρότυπα, οικίες για τη μεσαία τάξη, οικίες για την τάξη των πλουσίων, Δημόσια κτήρια, Ωδείο, κέντρα Τεχνών, Σχολές Φιλοσόφων, ομοιότυπα, κατά το δυνατόν, των αρχαιοελληνικών προτύπων. Θα υπάρχουν δρόμοι με προτομές του Ερμή, ως οδοδείκτες, θα υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, φούρνοι, οινοποτεία με φαγητά και συνταγές Δειπνοσοφιστών καθώς και Σαπωνοποιείο, Αρχαίο Ελαιοτριβείο και Πατητήρι, Εριουργείο, Σιδεράδικο, Τυροκομείο, εργαστήρι Ζωγραφικής, Εργαστήρι Γλυπτικής, Εργαστήρι Κεραμικής κ.λ.π.

Η Άμβροσσος, θα αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο αλλά και ένα ζωντανό κύτταρο μιας ενεργούς Αρχαίας Ελληνικής Πόλις, της εποχής του 5ου αιώνα προ Χριστού, μέσα στην οποία, ο επισκέπτης θα βιώνει τον τρόπο της αρχιτεκτονικής σύλληψης, τον τρόπο εκπαίδευσης, τον τρόπο κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλαλληλίας, τον τρόπο εργασίας, ένδυσης και διατροφής με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες σφράγισαν τον «Χρυσού Αιώνα», ως ανώτατο πρότυπο στην Ιστορία της Γης και του κόσμου.

Δημόσια Κτήρια

Οικία Τάξης Πλουσίων

Οικοδόμημα Μεσαίας Τάξης