Ημερίδα

Ημερίδα

Η 9η Φεβρουαρίου, είναι ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, και  καθιερώθηκε, επίσης και ως, “Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας”, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 1384/24/04/2017).

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Με την θέσπιση αυτής της παγκόσμιας ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως».

Ο φιλόσοφος ΣΩΚΡΑΤΗΣ «ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ LIVE-STREAMING ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών,  από 16ης απογευματινής έως 20ης εσπερινής θα πραγματοποιηθεί ΗΜΕΡΙΔΑ αφιερωμένη στα αποτελέσματα του 9ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ FORUM HUMANITAS, που έλαβε χώρα στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2017, με θέμα

«Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»!

Παραδώσαμε το Βιβλίο Αποτελεσμάτων του 9ου FORUM στους ηγέτες της Αμερικής, Ρωσσίας, Κίνας, Ιαπωνίας, Ελλάδος, όπως επίσης στον Πάπα της Ρώμης, στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών,  στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στην Γενική Γραμματέα της UNESCO, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλήθος άλλων Ευρωπαίων και άλλων ηγετών και φορέων.

Σε ειδικές επιστολές που εστάλησαν στους ηγέτες, μαζί με το «Βιβλίο Απο­τελεσμάτων», μνημονεύεται η ανάγκη να υπογραφεί  ΑΙΤΗΜΑ ΨΗΦΙ­ΣΜΑ­ΤΟΣ, και να ορισθεί η Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα, μετά την εθνική γλώσσα κάθε χώρας του κόσμου, στην καλλιέργεια των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών.

Στην ΗΜΕΡΙΔΑ της 9ης Φεβρουαρίου, της οποίας η ημερομηνία ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής, θα ακουστούν ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων, Ελλήνων και ξένων.

Θεωρείται ως σημαντικό το γεγονός ότι, στην ΗΜΕΡΙΔΑ θα παρουσιασθεί σε AVATAR ο ίδιος ο Σωκράτης, ο οποίος με την βοήθεια της σύγχρονης Τεχνολογίας θα ζητήσει να εγκριθεί το «ΑΙΤΗΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ» από τους Ηγέτες της Γης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live-streaming σε όλες τις χώρες του Ανατολικού και του Δυτικού κόσμου, και στους απανταχού της Γης Έλληνες.

Εφ’ όσον το επιθυμείτε, παρακαλούμε να μας  στείλετε το δικό σας email για να σας αποστείλουμε το link σύνδεσης με το live-streaming, το οποίο θα μεταδίδεται και μέσω της ιστοσελίδας: www.heptapolis.com

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail: heptapolis@gmail.com.

Υπεύθυνη: Δρ. Ευαγγελία Δανιήλ, Γεν. Γραμματεύς Σωματείου.
Τηλ. 6944 566 834 και στο mail: heptapolis@gmail.com

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα Βαρθολομαίος Α’, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε την κάτωθι Επιστολή  προς την ΗΜΕΡΙΔΑ της 9ης Φεβρουαρίου του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Ομιλίες:

Σκοπός του 9 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ FORUM HUMANITAS, που διεξήχθη την 18ην και 19ην Νοεμβρίου 2017, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και της ΗΜΕΡΙΔΑΣ, που διεξήχθη, επίσης στο Πολεμικό Μουσείο, την 9 η Φεβρουαρίου 2018 για την «ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» είναι, η μέσω της επιστημονικής τεκμηρίωσης, ενημέρωση των απανταχού Ελλήνων και όλων των ενδιαφερομένων Διεθνών Φορέων, για την παγκοσμιότητα της Ελληνικής Γλώσσας, της μαθηματικά και εννοιολογικά δομημένης γλώσσας, μέσω της οποίας άνθησε η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και η Λογική.

Σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνονται Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες προς στήριξη και προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και προωθούνται ψηφίσματα αναγνώρισής της, σε Διεθνείς Οργανισμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αρχηγούς κρατών.

Σκοπός της προώθησης του «ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ» είναι ότι:

Η σημερινή κβαντική εποχή χρειάζεται την «Ελληνική κβαντική Γλώσσα»

Το «ΑΙΤΗΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ» αφορά στην αναγνώριση και καθιέρωση της Ελληνικής Γλώσσας ως «δεύτερης γλώσσας» σε κάθε χώρα του κόσμου.

Το αίτημα θα περιλαμβάνει στις επιστημονικές τοποθετήσεις ότι:

«Η Ελληνική Γλώσσα, πρέπει σε κάθε κράτος να γίνει γνωστή, ως γλώσσα των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιστημών, της Τεχνολογίας και του Μέλλοντος».