Αρματοδρόμιο

Εγγύς της HEPTAPOLIS, σε επιλεγμένο φυσικό πρανή χώρο, μεταξύ δύο λόφων, προγραμματίζεται να οικοδομηθεί το Αρματοδρόμιο.

Η εταιρεία HEPTAPOLIS – ΑΡΜΑΤΟΔΡΟΜΙΟ θα αναλάβει να διεκπεραιώσει   την Οργάνωση, Σχεδιασμό και Kατασκευή ενός Αρματοδρομίου, το οποίο θα βρίσκεται πλησίον της Νότιο-Δυτικής Πύλης της HEPTAPOLIS, σε χώρο που ήδη έχει επιλεγεί και ανήκει στο Δήμο Στειρίου.

  • Το Αρματοδρόμιο θα διαθέτει «πέταλλο» με μαρμάρινες κερκίδες. Οι κλίμακες πέριξ του στίβου καθώς και η Μεγάλη Πύλη, η πρόσοψη με τους θριαμβικούς κίονες, τα περίπτερα, και οι Στοές με τα αγάλματα και τις σημαίες με τους ορθοστάτες των κρατών του κόσμου και τα Ολυμπιακά αφιερώματα θα είναι κι αυτά κατασκευασμένα από μάρμαρο.
  • Η χωρητικότητα του Αρματοδρομίου θα είναι 50.000 καθήμενοι θεατές. Επιπλέον θα υπάρχουν ειδικές θέσεις και έδρανα επισήμων.
  • Τα άρματα θα εισέρχονται στο Αρματοδρόμιο από ειδική στοά, η οποία θα συνδέει τον αγωνιστικό χώρο με την οπίσθια Νοτιοανατολική πλευρά του Αρματοδρομίου.
  • Το Ιπποφορβείο, το εργαστήριο κατασκευής και συντήρησης αρμάτων καθώς και το εκπαιδευτήριο των υποψηφίων αρματοδρόμων θα λειτουργούν σε ειδικές εγκαταστάσεις στην οπίσθια πτέρυγα του Αρματοδρομίου.
  • Ειδικοί εκπαιδευτές και επαγγελματίες αρματοδρόμοι θα εκπαιδεύουν τους υποψηφίους των Αγώνων στα πρότυπα και κανονισμούς των Αγώνων των κλασσικών χρόνων.

Η διεξαγωγή των Αγώνων θα αποτελεί εντυπωσιακό Δημόσιο θέαμα, όχι μόνον εντός του Αρματοδρομίου αλλά και σε τηλεοπτική μετάδοση, η οποία θα πραγματοποιείται με λήψεις σ’ ολόκληρο το μήκος του Αγωνιστικού χώρου, από μόνιμο τηλεοπτικό συνεργείο.

Μια φορά το χρόνο θα διεξάγεται Διεθνές Τουρνουά.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς της HEPTAPOLIS  είναι η διεθνοποίηση της ιδέας διεξαγωγής αρματοδρομιών, με ένταξή τους στον επίσημο κατάλογο των ολυμπιακών αθλημάτων και τελικά την ένταξή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια, έτσι ώστε να αναβιώσει το αθλητικό έθιμο και το αθλητικό ιδεώδες των κλασσικών Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας.