5o Mέρος – Το Μαγεριό της Σμύρνης

Στον Οδηγό μας θα καταταχθούν με όλη την δυνατή ακρίβεια και προσοχή οι άριστες συνταγές για κάθε είδος φαγητού, γλυκίσματος και ποτού. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι οικογένειες που θα προμηθευθούν τον Οδηγό μας εξασφαλίζουν το σπουδαιότατο κεφάλαιο της υγείας και της οικογενειακής ευτυχίας.

21 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 340 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 272 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 244,8 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

5ο Μέρος – Το Μαγεριό της Σμύρνης

Χρονική Διάρκεια: 2 Μήνες

Κόστος μαθήματος: 54,4 €.

Ε΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ποτοποιϊα

«Η ποικίλη τροφή νοσώδης» – Αριστοτέλης

Ι
Η τροφή για τον άνθρωπο είναι το απαραίτητο μέσο της ζωής, χωρίς όμως να είναι ο σκοπός της. Χωρίς τροφής είναι αδύνατη η συντήρηση της ζωής. Όσον όμως απλό εκ πρώτης όψεως φαίνεται το ζήτημα της τροφής του ανθρώπου, τόσο σοβαρό και σπουδαίο είναι για τη διατήρηση σε καλή κατάσταση της υγείας, χωρίς την οποία δεν είνε δυνατό να εννοηθεί ευτυχία πραγματική. Πόσες φορές συμβαίνει άνθρωποι πλούσιοι και διακεκριμένοι να είναι αδιάφοροι προς την ζωή, μάλιστα να είναι δυσαρεστημένοι από αυτή, μόνον και μόνον διότι στερούνται υγείας σωματικής! Η πείρα απέδειξε ότι η καλή υγεία είναι αποτέλεσμα καλή δίαιτας, η καλή δε δίαιτα προϋποθέτει λογική χρήση καλά παρεσκευασμένης τροφής. Οι νεώτεροι χρόνοι, που συστηματοποίησαν όλες τις γνώσεις και όλες τις ειδικότητες, απέδωσε μέγιστη προσοχή στην μαγειρική τέχνη. Όσον και αν φανεί παράδοξο, μπορεί κανείς να βεβαιώσει ότι κάθε καλή ιδέα και κάθε καλή πράξη πάντοτε εμπνεύστηκαν από ένα καλό μαγειρείο. Η επίδραση της πέψης στις σκέψεις και τις διαθέσεις είναι αναμφισβήτητη• στομάχι που λειτουργεί άρτια και τροφή που λαμβάνεται κατάλληλα είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Οι Άγγλοι, τελείως πρακτικοί άνθρωποι, ίδρυσαν και σχολή επαγγελματική, στην οποία διδάσκεται από ειδικούς δασκάλους η μαγειρική τέχνη τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Στη σχολή αυτή φοιτούν οι θυγατέρες του βασιλικού οίκου της Αγγλίας. Εκεί μαθαίνουν την τέχνη του να επιστατούν τον οίκο τους.

ΙΙ
Η μόρφωση των γυναικών δεν πρέπει να περιορίζεται σε μαθήματα θεωρητικά και σε μαθήματα μουσικής ή ζωγραφικής• πρέπει να επεκτείνεται και στις ιδιαίτερες εκείνες λεπτομέρειες, που σχετίζονται προς την οικιακή οικονομία και τα ζητήματα της υγείας. Οικοδέσποινα χωρίς τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις, γίνεται συνήθως θύμα της αδεξιότητος, της οκνηρίας και των ληστρικών διαθέσεων του υπηρετικού προσωπικού• τουναντίον δε, οικοδέσποινα, επιμελής, έμπειρος και δραστήρια, όχι μόνον έχει σπουδαία οικονομία στη διαχείριση των οικιακών υποθέσεων, αλλά και εξυπηρετεί απείρως την υγεία του συζύγου και των τέκνων των. Η ανέφελος οικογενειακή ευτυχία, έχει μέγιστη σχέση με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η υπηρεσία της μαγειρικής. Πόσες οικογενειακές έριδες δεν έχουν αφορμήν ακριβώς την κακή παρασκευήν του φαγητού! Ιδού γιατί μια τέτοια καλή σύντροφος είναι ανεκτίμητο κεφάλαιο της οικογενειακής γαλήνης και ευτυχίας.

ΙΙΙ
Υπό την έννοια της καλής τροφής και του καλώς τρέφεσθαι περιλαμβάνεται προ πάντων η επιστημονική ετοιμασία του φαγητού. Για να τρέφεται κανείς καλά, δεν είναι απαραίτητη η ποικιλία της τροφής. Αντίθετα μάλιστα, η ποικιλία των φαγητών βλάπτει την υγεία και, σε υπερβολικό βαθμό, οδηγεί στη χυδαία απόλαυση της ζωής υπό την κτηνώδη μορφή της. Τα γεύματα του Λουκούλλου δεν προκαλούν παρά τον οίκτο των σωφρόνων ανθρώπων. Έπειτα, μια τέτοια δίαιτα πολυτελής προϋποθέτει πλούτο και ο πλούτος δεν είναι τόσο συχνός. Μεταξύ των ποικίλων γευμάτων και της τέλειας αγιαφορίας για την ποιότητα των φαγητών υπάρχει ο βαθμός της λιτότητος, με την οποία άριστα συμβιβάζεται η προσοχή για την επιστημονική παρασκευήν των εδεσμάτων.

ΙV
Επειδή όμως δεν είναι ούτε δυνατό ούτε εύκολο όλες οι οικοδέποινες να έχουν φοιτήσει σε τέτοιες επαγγελματικές σχολές, παρίσταται ανάγκη έκδοσης ενός Οδηγού, που να καθορίζει επιστημονικά τις αναλογίες της παρασκευής των φαγητών, των ειδών ζαχαροπλαστικής και ποτοποιΐας. Σε μια από τις πλέον άριστες εκδόσεις της Ευρώπης, που έχουν έως τώρα εκδοθεί, προβήκαμε στην κατάρτιση του παρόντος Οδηγού. Στον Οδηγό μας θα καταταχθούν με όλη την δυνατή ακρίβεια και προσοχή οι άριστες συνταγές για κάθε είδος φαγητού, γλυκίσματος και ποτού. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι οικογένειες που θα προμηθευθούν τον Οδηγόν μας εξασφαλίζουν το σπουδαιότατο κεφάλαιο της υγείας και της οικογενειακής ευτυχίας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Απόκτησης Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

5ο Μέρος - Το Μαγεριό της Σμύρνης

1
Ενότητα 5η – Ποτοποιϊα
2
5ο Μέρος – Το Μαγεριό της Σμύρνης
12 questions