4 out of 5
4
6 reviews

4ο Μέρος: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Φυματίωση

Στη μετα-covid εποχή το συγκεκριμένο μάθημα, πέρα από τον αυτονόητο επικαιρικό του χαρακτήρα, αποκτά και μια πρόδηλη χρησιμότητα για τον καθένα που υπό οποιαδήποτε ιδιότητα επιθυμεί να εμβαθύνει στη φύση, τις συνέπειες, τις στρατηγικές αντιμετώπισης και το ηθικό πλαίσιο των επιδημικών ασθενειών. Η φυματίωση, ασθένεια συνώνυμη του πόνου, της εγκατάλειψης, της κοινωνικής απομάκρυνσης και του θανάτου, συνοδεύει τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων και φόνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, ιδιαίτερα σε εποχές με ανύπαρκτες ή πλημμελείς συνθήκες υγιεινής, φτώχειας και δεισιδαιμονίας.

22 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 600 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 480 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 432 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

4ο Μέρος – Ανθρώπινα Δικαιώματα και Φυματίωση

Χρονική Διάρκεια:  1 Μήνας

Κόστος μαθήματος: 68,6 €

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

  • ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Φυματίωση.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η φυματίωση, ασθένεια συνώνυμη του πόνου, της εγκατάλειψης, της κοινωνικής απομάκρυνσης και του θανάτου, συνοδεύει τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων και φόνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και ιδιαίτερα σε εποχές με ανύπαρκτες ή πλημμελείς συνθήκες υγιεινής, φτώχειας και δεισιδαιμονίας.

Εποχές κατά τις οποίες ο φυματικός ασθενής δεν είχε τίποτα να περιμένει από την Πολιτεία και τον κοινωνικό περίγυρο, παρά μόνο στιγματισμό, απομάκρυνση από το οικείο περιβάλλον του και τελικά το θάνατο, ζώντας σε άθλιες συνθήκες ή, αν γλύτωνε τον θάνατο, ζούσε με βαριά βλάβη της υγείας του.

Η πάλη του ανθρώπου με την ασθένεια γενικότερα ,ταυτόχρονη με την εμφάνισή του στη Γη, θεμελίωσε από χιλιάδων ετών την Επιστήμη της Ιατρικής.

Η εξέλιξη της Ιατρικής, περνώντας μέσα από τις ατραπούς της θεϊκής τιμωρίας, των Ασκληπιείων, του Μεσαίωνα, του Διαφωτισμού και της σημερινής εποχής με την τεχνολογική εξέλιξη και τις μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις, ακολούθησε κατά κάποιο τρόπο και την διαμόρφωση των ανθρωπίνων σχέσεων και αργότερα των σχέσεων αυτών με τον κοινωνικό περίγυρο, θέτοντας κανόνες και αργότερα νομοθεσίες και Διακηρύξεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑΣ

1991 : Εκπαιδευτής σε πρόγραμμα «Παροχής Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης», για την ετήσια εκπαίδευση του άμαχου πληθυσμού.

1991 : Εκπαιδευτής στα μαθήματα που διοργάνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία με θέμα τη «Φυματίωση»

1992 -2014: στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του ΙΚΑ  (ΙΚΑ Βύρωνα)

2014 έως και σήμερα: ιδιώτης ιατρός

1992 -2000 : Ωρομίσθια καθηγήτρια στο μάθημα της Φυματιολογίας στους Νοσηλευτές–τριες της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία Παίδων»

2002 -2008 : Συνεργάτης στο   Metropolitan Hospital

2003 -2004 : Συμμετοχή σε κλιμάκια ενημέρωσης του πληθυσμού Κινέζων, στα καταστήματα των αλλοδαπών στο   κέντρο της Αθήνας κατά την   επιδημία SARS καθώς και στους καταυλισμούς μεταναστών.  Παροχή  πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους μετανάστες του καταυλισμού Λαυρίου (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ενημέρωση σχετικά με την Επιδημιολογική Επιτήρηση των Υποχρεωτικώς δηλουμένων Νοσημάτων στους ιατρούς της Πολυκλινικής.

Ενημέρωση Πρεσβείας Φιλιππίνων – Σιγκαπούρης για το SARS

2004 : Επιλογή από το δικαστήριο Πειραιώς, ως εμπειρογνώμονας για την τεκμηρίωση των βλαβών του Παθητικού Καπνίσματος 2011 έως σήμερα ιατρός του ειδικού σώματος των ιατρών ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας)

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

2004 – 2005 : Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

2013 : «ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΧΑΠ». 2013.

2003-2004 : ΔΙΕΤΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΕΛ.

 

  1. ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑΣ

Διπλωματική εργασία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κραϊόβας  Ρουμανίας με τίτλο : Πολυκυστικό Ωάριο ( 1984 )

Probability profile of hospitalization for Pulmonary Tuberculosis (P.Ziotopoulos, M.Pliaka, P. Lostarakos, E. Daniil, A. Blassakaki. First Dept of Thoracic Medicine, Sismanoglio Hospital, Athens, London, September,1990)

Βρογχικό Άσθμα και Cushing (Ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Συνέδριο Πνευμονολογίας στο  HILTON, 1991)

Η Επίδραση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στη Νοσηρότητα από Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος(Π. Ζιωτόπουλος, Μ. Παλούμπη, Α.Μ. Μέγα, Μ.Πλιάκα, Ε. Δανιήλ, Ι. Βρυώνη, Α’ Πνευμονολογική Κλινική, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, Αθήνα, Ιούνιος 1998, Αθήνα)

Respiratory Physiology and Pathology in Ancient Greece and Byzantium (P. Ziotopoulos, G. Delaportas, Th. Panagiotopoulos, S. Michailidis, E. Goulia, E. Daniil, 1st Department of Thoracic Medicine, Sismanoglion Hospital, Athens, Greece. 23 0 Annual Meetingofthe SEPCR, Athens, Ιούνιος, 1998)

Φυματίωση και Ανθρώπινα Δικαιώματα (Διπλωματική εργασία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, 2006)

Η Λευκή Επιδημία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ηθικές, κοινωνικές και νομικές παράμετροι της φυματίωσης

(Τίνα Γκαράνη – Παπαδάκη, Ευαγγελία Δανιήλ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΔΤΑ Ν 0 42/2009, σελ.397 – 439)

Συμμετοχή στην συγγραφή κειμένων κατά τη διάρκεια της μετεκπαιδεύσεως μου στο ΚΕΕΛ (2004–2005), Ανθεκτικότητα στα Αντιφυματικά φάρμακα, Πλάνο Αντιμετώπισης σε περίπτωση Πανδημίας Γρίππης, Εργαστηριακή Διερεύνηση Ασφάλειας Εργαστηρίων σε περίπτωση Βιοτρομοκρατίας (Ευλογιά, Άνθρακα, Αλλαντίαση, Ιογενής Αιμορραγικός Πυρετός, Εγκεφαλίτιδα από ιούς), Φυματίωση και Μετανάστες, Νομοθεσία που διέπει την Παροχή Ιατρικής Φροντίδας στους Μετανάστες

 

Συμμετοχή σε μελέτες της GLAXO, ASTRA, NOVARTIS,CEGEDIM, ΜΝOW, Μελέτη EPIPTOSI, 2009,  (Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, Θεσσαλονίκη).

Δημοσίευση στο περιοδικό PREVENTION άρθρου “βήχας είναι θα περάσει (Νοέμβριος 2011, σελ.28)

Early diagnosis of small airway disease (E. Daniil, C. Kaltsakas, Sofia-Antiopi Gennimata, Anastasios Palamidas, John Jordanoglou, and N. Koulouris. 1st Respiratory Medicine Dept, Athens University, “Sotiria” Hospital, Athens, Greece,  ERS, Vienna  2012)

Ομιλήτρια στο 4ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό  Φόρουμ 2013 με θέμα : «Ασκληπιεία και Επτάπολις»

Ομιλήτρια στο Συνέδριο της ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων), 2015, με θέμα «Σχέσεις ασθενούς- ιατρού»

Ομιλήτρια σε Ενημέρωση σε Σώμα Αστυνομικών (Αυλώνα, Πειραιά, Αιγάλεω) για τη Φυματίωση, τρόπους μετάδοσης της νόσου και τρόπους προφύλαξης (διοργάνωση ΕΠΕ και αστυνομίας), 2016

Ομιλήτρια στα Διεθνή Forum Humanitas 2016 και 2017, που έλαβαν χώρα στο Πολεμικό μουσείο Αθηνών.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Βύρωνα

Συμμετοχή στις Επιτροπές Υγείας του Δήμου Βύρωνα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

4ο Μέρος: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Φυματίωση

1
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Ανθρώπινα Δικαιώματα.
90
2
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Φυματίωση.
60
3
4ο Μέρος – Aνθρώπινα Δικαιώματα & Βιοηθική στη Φυματίωση – Επιδημίες
61 questions