4 out of 5
4
6 reviews

3ο Μέρος: Ο φιλοσοφικός στοχασμός, οι μέθοδοι και οι αφορισμοί του Σωκράτη

Ο Σωκράτης πίστευε ότι ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίσει, μέσα από τη συνεχή αναζήτηση, τις σταθερές και αναλλοίωτες Αρχές, οι οποίες δεν είναι προσιτές στις αισθήσεις. Τη γνώση τους επιτυγχάνει ο άνθρωπος μέσω της λογικής του, την οποία πρέπει να καλλιεργεί και να χρησιμοποιεί. Αυτή η γνώση οδηγεί τον άνθρωπο στην πραγματική ευδαιμονία. Ο Σωκράτης έλεγε «ουδείς εκών κακός», δηλαδή κανένας δεν είναι με τη θέλησή του κακός, αλλά η κακία του είναι το αποτέλεσμα της άγνοιας της Αρετής.

22 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 340 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 272 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 244,8 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

3ο Μέρος – Ο Σωκράτης και οι Σοφιστές

Χρονική Διάρκεια:  2 Μήνες

Κόστος μαθήματος: 90,6 €

ΕΝΟΤΗΤΑ 3

 1. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (για τη ζωή και το έργο του Σωκράτη)
 2. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
 3. ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
 4. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
 5. ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
 6. ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ
 7. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ο Σωκράτης σύχναζε στην Αγορά των Αθηνών σε μέρη που σύχναζαν οι Αθηναίοι και ιδιαίτερα οι νέοι.

Ο ίδιος μέσα από διαλεκτικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας την σωκρατική ειρωνεία ή την σωκρατική μαιευτική προσποιούνταν ό,τι ενδιαφερόταν να μάθει για διάφορα ηθικά ή φιλοσοφικά θέματα, όπως : τι είναι όσιο ή ανόσιο, τι είναι ωραίο ή άσχημο, τι είναι θάρρος ή δειλία, τι είναι ψυχή, κ.ά. και με τις κατάλληλες επαγωγικές ερωτήσεις έκανε τον μαθητή του να ανακαλύψει την αλήθεια.

Ο Σωκράτης πίστευε ότι ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίσει, μέσα από την συνεχή αναζήτηση, τις σταθερές και αναλλοίωτες Αρχές, οι οποίες δεν είναι προσιτές στις αισθήσεις. Τη γνώση τους επιτυγχάνει ο άνθρωπος μέσω της λογικής του, την οποία πρέπει να καλλιεργεί και να χρησιμοποιεί.

Αυτή η γνώση οδηγεί τον άνθρωπο στην πραγματική ευδαιμονία.

Ο Σωκράτης έλεγε «ουδείς εκών κακός», δηλαδή κανένας δεν είναι με τη θέλησή του κακός, αλλά η κακία του είναι το αποτέλεσμα της άγνοιας της Αρετής.

Ο Σωκράτης πίστευε ότι ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίσει, μέσα από την συνεχή αναζήτηση, τις σταθερές και αναλλοίωτες Αρχές, οι οποίες δεν είναι προσιτές στις αισθήσεις. Τη γνώση τους επιτυγχάνει ο άνθρωπος μέσω της λογικής του, την οποία πρέπει να καλλιεργεί και να χρησιμοποιεί.

Αυτή η γνώση οδηγεί τον άνθρωπο στην πραγματική ευδαιμονία.

Ο Σωκράτης έλεγε «ουδείς εκών κακός», δηλαδή κανένας δεν είναι με τη θέλησή του κακός, αλλά η κακία του είναι το αποτέλεσμα της άγνοιας της Αρετής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ

Ο Παύλος Πισσάνος γεννήθηκε στην Αθήνα στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.

Σε νεαρή ηλικία ίδρυσε τον Οργανισμό «PISSANOS» και ως ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας και παραγωγός Ελληνικών και Διεθνών τηλεοπτικών προγραμμάτων έγινε ευρύτατα γνωστός στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως Συγγραφέας έγραψε πολλά βιβλία και σενάρια, Αρχαιολογικά, Ιστορικά, Θεολογικά, Επιστημονικά, τα οποία γύρισε σε ντοκιμαντέρ, που προβάλλονται διεθνώς στην Τηλεόραση, στα Πανεπιστήμια, στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Σχολεία.

Παρουσίασε για πολλά χρόνια στην Ελληνική Τηλεόραση τη Φιλοσοφική εκπομπή «Απόκρυφη Αρμονία» και συμμετείχε σε Επιστημονικά Συνέδρια σε πολλές χώρες του κόσμου.

Συμμετείχε ως παραγωγός επιστημονικών ντοκιμαντέρ στις διεθνείς συναντήσεις των Καννών από το 1988, με αποτέλεσμα την ευρύτερη διασύνδεσή του με τους παραγωγούς και τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς του κόσμου.

Το έργο του Παύλου Πισσάνου «Απ’ τον Αριστοτέλη στον Hawking» κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 100 χώρες, ως βιβλίο και ντοκιμαντέρ και προτάθηκε από 10 Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ακαδημιών του κόσμου, για δεύτερη φορά, ως υποψήφιο για το Διεθνές βραβείο Templeton 2011-2012.

Τον Νοέμβριο του 2020 το βιβλίο κατέκτησε την πέμπτη θέση στο TOP TEN της AMAZON μεταξύ 32 εκατομμυρίων τίτλων βιβλίων από ολόκληρο τον κόσμο.

Το βιβλίο του «Οι Νόμοι του Σύμπαντος» προτάθηκε με Ακαδημαϊκή υποστήριξη για το βραβείο Νόμπελ 2014.

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Καπετάν Νικόλας» που αφορά στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους κατά τους δύο τελευταίους αιώνες, θα κυκλοφορήσει εντός του 2021.

Δημοσίευσε μέχρι σήμερα περισσότερα από 250 φιλοσοφικά άρθρα σε έγκριτες εφημερίδες με το γενικό τίτλο: «Σήμερα είναι Κυριακή».

Στόχος ζωής στο πνευματικό έργο του Παύλου Πισσάνου, είναι η πραγματοποίηση της ιδέας της «HEPTAPOLIS», για την οποία έχει τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια από πολλά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Για το σκοπό αυτό ίδρυσε το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», στο οποίο είναι Πρόεδρος και συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές, Ερευνητές και Τεχνοκράτες από πολλές χώρες του κόσμου, που σήμερα συνεργάζονται για την πραγματοποίηση του μεγάλου σχεδίου υλοποίησης της «HEPTAPOLIS-ΤΡΙΛΟΓΙΑ», που αφορά εκτός από την HEPTAPOLIS και σε δύο άλλες πόλεις. Την «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος» και την «Πόλη της Χρυσής Τομής».

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΣΕΝΑΡΙΩΝ

ΤΖΩΝ ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ΚΕΝΝΕΝΤΥ – Η Προσευχή μου (σενάριο). 1962.

ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΜΑ – Ποιητική Ανθολογία. 1983.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. 1987.

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ (σενάριο). 1990.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (σενάριο). 1995.

ΟΡΦΕΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ (σενάριο). 1995.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟΝ HAWKING (Υποψήφιο για βραβείο  TEMPLETON 2007 και 2008).

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, 2011. (Υποψήφιο για βραβείο ΝΟΜΠΕΛ   2011).

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, 2013.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, (Α΄και Β΄τόμος) 2014.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – Η Μυστική Διδασκαλία, 2015.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ – Βαλκανικοί Πόλεμοι. Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος –  Σμύρνη 1922 – Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, 2017.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Ο Άγιος της Φιλοσοφίας, 2019.

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ, 2019.

ΑΙΘΗΡ – Η Αρχή του Παντός, 2021.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, 1984

Το 1984 οργάνωσε με τη συμμετοχή 185 ιδρυτικών μελών, από πολλές χώρες του κόσμου, το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ, αποκλειστικός σκοπός του οποίου είναι η ψηφιακή δημιουργία της HEPTAPOLIS και στη συνέχεια η οικοδόμησή της, στην ευρύτερη περιοχή του ιερού των Δελφών.

Υπήρξε ο αποκλειστικός εμπνευστής – Μελετητής – Σχεδιαστής και Art Designer των έργων, που αποτελούν ειδική βιβλιογραφία:

HEPTAPOLIS – Διεθνής Πράσινη Πόλις, 1984.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ, 2015.

ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ Γης & Διαστήματος, 2016.

Συνέγραψε τις Τεχνικές μελέτες:

HEPTAPOLIS –ΤΡΙΛΟΓΙΑ, Business Plan, 2017.

HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ, Αρχιτεκτονικά σχέδια, Κατόψεις, Προσόψεις,   Μετρικά και Γεωμετρικά στοιχεία, 2018.

ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ Γης & Διαστήματος, 2018.

ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ Γης & Διαστήματος, Business Plan, 2018.

HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Πρόταση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, 2020.

DIGITAL NOMADS OF THE WORLD, Αναπτυξιακή Μελέτη, 2021.

 

ΚΑΝΝΕΣ –MIP TV

Κατά την περίοδο 1988 – 2010 η εταιρεία «PISSANOS INT» συμμετείχε

στις διεθνείς συναντήσεις κινηματογραφικών παραγωγών στις Κάννες,

όπου πουλούσε και τις δικές του επιστημονικές και ιστορικές παραγωγές

ντοκιμαντέρ.

 

ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Στο χρονικό διάστημα 2005 – 2012, παρουσίασε στην Ελληνική Tηλεόραση την εκπομπή ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΡΜΟΝΙΑ με τη συνεργασία πανεπιστημιακών καθηγητών και Ακαδημαϊκών.

 

HEPTAPOLIS – AVATAR E-LEARNING, 2020

Με τη συνεργασία μεγάλης ομάδας Καθηγητών οργάνωσε ένα ψηφιακό κέντρο πανεπιστημιακού τύπου για την διαδικτυακή εξ’ αποστάσεως διάδοση της Ελληνικής Παιδείας και των διεθνών επιστημονικών και  τεχνολογικών επιτευγμάτων, μαθήματα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, τους πανεπιστημιακούς φοιτητές και τους ελεύθερους σπουδαστές της «Δια Βίου Μάθησης».

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

 1. 448 π.Χ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ -128’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική. Υποτιτλισμός: Ιταλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική (Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ).
 1. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-64’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική. Υποτιτλισμός: Ιταλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική  (Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ).
 1. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Αναζητώντας τον τάφο του – 84’.  Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική. (Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ).
 1. Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ -48’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ρωσική, Ισπανική, Ιαπωνική, Κινεζική. Υποτιτλισμός: Ιταλική.
 1. ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ -56΄. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ρωσική, Ισπανική, Ιαπωνική, Κινεζική. Υποτιτλισμός: Ιταλική.
 1. ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ -42’. Γλώσσες: Ελληνική , Αγγλική.
 2. ΟΡΦΕΥΣ & ΕΥΡΥΔΙΚΗ (ΟΡΦΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ)-126’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική (Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ).
 3. Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ, ΣΟΥΝΙΟΝ-56’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ρωσική, Ισπανική, Ιαπωνική.
 1. ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ -63’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ρωσική, Ισπανική, Ιαπωνική, Κινεζική. Υποτιτλισμός: Ιταλική.
 1. ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -63’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ρωσική, Ισπανική, Ιαπωνική, Κινεζική. Υποτιτλισμός: Ιταλική.
 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ -126’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ρωσική, Ισπανική, Ιαπωνική.
 1. ΠΕΛΛΑ – ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -54’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική. Υποτιτλισμός: Ιταλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική.
 1. ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ – 90’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική.
 2. ΘΕΑΤΡΟΥ BOLSHOI GALA CONCERT -180’. SERGEI PROKOFIEV’S-100th anniversary. Διάρκεια: 180΄σε 3 μέρη.  (BOLSHOI μπαλέτο και συνεντεύξεις).  (Πέτρινο λουλούδι-50’, Ιβάν ο Τρομερός- 75’ , Ρωμαίος και Ιουλιέττα-55’). Γλώσσες: Αγγλική. Υποτιτλισμός: Ελληνική.
 1. ΔΕΛΦΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ -72’. Γλώσσες: Ελληνική.
 2. ΔΕΛΦΟΙ – ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ -72’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική.
 3. ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -56’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική.
 4. ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ -59’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική.
 5. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Το παλαιό Μουσείο) -56’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική.
 6. ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ ΝΤΑΛΙ – H Tέταρτη Διάσταση – 3 επεισόδια  40΄.  Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική. (Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ).
 7. ΚΕΡΚΥΡΑ -52΄. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική.
 8. ΜΥΚΟΝΟΣ -42’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική.
 9. ΡΟΔΟΣ – ΚΩΣ -45’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική.
 10. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ -46’. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική.
 11. ΚΡΗΤΗ – 92΄. Γλώσσες : Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική, Ρωσική, Ισπανική.
 12. ΜΕΤΕΩΡΑ – ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ -84΄. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Ουγγρική, Πολωνική, Ρουμανική, Ρωσική, Ιαπωνική. Υποτιτλισμός : Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική.
 13. ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -136’. Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Πολωνική, Ρουμανική, Ρωσική, Ιαπωνική. Υποτιτλισμός : Ιταλική, Ισπανική.
 14. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟΝ HAWKING – 336΄.  12 επεισόδια  28’ (4 DVD x 3 επεισόδια). Γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική. 12 ημίωρα επεισόδια που περιγράφουν τον τρόπο της Αρχής και της λειτουργίας του Σύμπαντος. Προβλήθηκε στα μεγαλύτερα Τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.
 15. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -82’ (Μυκηναϊκή Αίθουσα).
 16. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -88’ (Η ανάπτυξη της Ελληνικής Γλυπτικής).
 17. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -80’ (Προϊστορική συλλογή). Γλώσσες: Ελληνική.
 18. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -76’ (Ελληνο-Ρωμαϊκή Γλυπτική). Γλώσσες: Ελληνική.
 19. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 93’ (Κλασσική & Ελληνιστική Γλυπτική). Γλώσσες: Ελληνική.
 20. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -71’. Γλώσσες: Ελληνική.
 21. Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ -57’. Γλώσσες : Ελληνική.
 22. ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ -82’. Γλώσσες : Ελληνική.
 23. ΕΛΕΥΣΙΝΑ – Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ-76’. Γλώσσες: Ελληνική.
 24. ΣΙΝΔΟΣ – ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 54΄. Γλώσσες: Ελληνική.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

3ο Μέρος: Ο φιλοσοφικός στοχασμός

οι μέθοδοι και οι αφορισμοί του Σωκράτη

1
Ενότητα 3
120
2
3o Mέρος – Σωκράτης, ο Άγιος της Φιλοσοφίας
35 questions

Σωκράτους Γνωμικά

Χαρακτηρίστε από τα ακόλουθα Γνωμικά, ποια αφορούν στον άνθρωπο, με ένα γράμμα Α, ποια αφορούν στην πατρίδα, με ένα γράμμα Π και ποια στο σεβασμό των όντων της φύσης με ένα γράμμα Φ.