3o Mέρος – 100 Μεγάλες Ιδέες Marketing

Αν πήρατε αυτό το μάθημα, πιθανόν να ψάχνετε για νέες ιδέες. Μπορεί να είστε ο ίδιος έμπορος, μπορεί να είστε επιχειρηματίας ή άτομο μικρών επιχειρήσεων, ή μπορεί απλώς να θέλετε να είστε σε θέση να ρίξετε μερικές καλές ιδέες στην επόμενη συνάντηση. Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει σε οποιονδήποτε από αυτούς τους στόχους.

26 εγγεγραμμένοι μαθητές

Αν πήρατε αυτό το μάθημα, πιθανόν να ψάχνετε για νέες ιδέες. Μπορεί να είστε ο ίδιος έμπορος, μπορεί να είστε επιχειρηματίας ή άτομο μικρών επιχειρήσεων, ή μπορεί απλώς να θέλετε να είστε σε θέση να ρίξετε μερικές καλές ιδέες στην επόμενη συνάντηση. Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει σε οποιονδήποτε από αυτούς τους στόχους.

Το μάρκετινγκ είναι, πάνω απ’ όλα, η δημιουργία προσιτών ανταλλαγών. Οι ανταλλαγές θα πρέπει να είναι προσιτές και για τα δύο μέρη, καθώς το δίκαιο εμπόριο κάνει πάντα και τα δύο μέρη να είναι καλύτερα. Διαφορετικά, γιατί οι άνθρωποι θα έκαναν συναλλαγές; Αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε προϊόντα (στα οποία συμπεριλαμβάνονται φυσικά και οι υπηρεσίες) που δεν επιστρέφουν, σε πελάτες που επιστρέφουν. Μια από τις βασικές έννοιες του μάρκετινγκ είναι η πελατοκεντρικότητα. Σε κάθε ζήτημα που αφορά το μάρκετινγκ, ξεκινάμε πάντα με την εξέταση του τι χρειάζεται ο πελάτης. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι είμαστε κάποιο είδος αλτρουιστικού, φιλανθρωπικού οργανισμού: δεν ΔΙΝΟΥΜΕ στον πελάτη αυτό που χρειάζεται, ΠΩΛΟΥΜΕ στον πελάτη αυτό που χρειάζεται. Σημειώστε ότι οριοθετούμε τις ανάγκες με αρκετή ευρύτητα, επίσης. Αν μια γυναίκα χρειάζεται σοκολάτα ή ένας άνδρας χρειάζεται μια μπύρα, είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Οι περισσότερες από τις ιδέες σε αυτό το μάθημα σάς προσφέρουν τρόπους βελτίωσης της διαδικασίας ανταλλαγής, ενθαρρύνοντας περισσότερες ανταλλαγές ή κάνοντας τις ανταλλαγές πιο αποδοτικές.

Ωστόσο, το μάρκετινγκ δεν είναι μόνο αυτό. Το μάρκετινγκ ασχολείται επίσης με τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, με τη διαχείριση της ανταλλαγής μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου για μέγιστο κέρδος και για τα δύο μέρη. Στις βιομηχανίες παροχής υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι αποτελούν σημαντικό συστατικό αυτού που αγοράζουν οι άνθρωποι, όπως ο σεφ και οι σερβιτόροι σε ένα εστιατόριο, οι στυλίστες σε ένα κομμωτήριο, οι εκπαιδευτές σε μια σχολή πιλότων. Ορισμένες από τις ιδέες του βιβλίου αφορούν το εσωτερικό μάρκετινγκ: το να διατηρείτε τους υπαλλήλους στο πλευρό σας και να τους δίνετε κίνητρα είναι ίσως ο σημαντικότερος τρόπος που έχετε για να αναπτύξετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αυτό δεν είναι μία ακόμη συνταγή μάρκετινγκ. Υπάρχουν πολλές τέτοιες και, αν είστε έμπορος, θα έχετε διαβάσει διάφορες. Υπάρχει πολύ λίγη θεωρία εδώ μέσα. Μόνο ένα ή δύο παραδείγματα, όταν αυτά βοηθούν να καταδειχθεί η λογική πίσω από ορισμένες ιδέες. Στόχος του μαθήματος είναι να σας προσφέρει ένα σύνολο “στιγμιαίων” ιδεών για το μάρκετινγκ. Όλες οι ιδέες προέρχονται από πραγματικές εταιρείες. Ορισμένες είναι μεγάλες, άλλες είναι μικρές, άλλες είναι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, άλλες είναι εταιρείες φυσικού προϊόντος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα είστε σε θέση να αντλήσετε την ιδέα αυτούσια και να την υιοθετήσετε για τη δική σας επιχείρηση. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είστε σε θέση να προσαρμόσετε την ιδέα. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, η ιδέα μπορεί να καταδείξει πώς μια δημιουργική προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει και ίσως σας δώσει το έναυσμα για μερικές δικές σας ιδέες.

Οι ιδέες προέρχονταν συχνά από τους ίδιους τους δικτυακούς τόπους των εταιρειών ή από δημοσιευμένες πηγές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προέρχονταν από την άμεση εμπειρία από τις συναλλαγές με τις ίδιες τις εταιρείες. Αν έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, θα δείτε παντού γύρω σας παραδείγματα έξυπνου μάρκετινγκ. Μια δημιουργική προσέγγιση είναι το μόνο που χρειάζεται για να γίνετε κι εσείς νικητής.

Σε τελική ανάλυση, το καλό μάρκετινγκ έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα. Οι επιτυχημένες εταιρείες είναι αυτές που αναπτύσσουν τη δική τους μοναδική πρόταση πώλησης (USP) που τις χαρακτηρίζει ως διαφορετικές από τους ανταγωνιστές τους. Το USP μπορεί να είναι σχεδόν οτιδήποτε. Ένα βελτιωμένο επίπεδο υπηρεσιών μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια εταιρεία που πουλάει ένα προϊόν όπως το τσιμέντο, το οποίο είναι ουσιαστικά το ίδιο όποιος και αν το πουλάει. Ταυτόχρονα, ένας λιανοπωλητής με αποκλειστική γκάμα φυσικών προϊόντων μπορεί να δημιουργήσει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι ενός άλλου λιανοπωλητή που είναι εξίσου προσεκτικός με τους πελάτες και διαθέτει εξίσου ωραίο κατάστημα. Η άμεση αντιγραφή ιδεών δεν είναι συνήθως καλή ιδέα, αλλά η προσαρμογή τους από έναν διαφορετικό κλάδο μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλές επιχειρήσεις είναι να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους πάντες. Για όλες τις επιχειρήσεις εκτός από τις μεγαλύτερες, αυτό είναι αδύνατο. Ακόμη και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις τείνουν να το κάνουν χωρίζοντας τον εαυτό τους σε διάφορες υποδιαιρέσεις και υποσήματα. Επομένως, δεν μπορείτε να υιοθετήσετε όλες τις ιδέες αυτού του μαθήματος: θα πρέπει να είστε λίγο επιλεκτικοί, επειδή πολλές από τις ιδέες δεν θα ισχύουν για τον κλάδο σας ή τις ατομικές σας συνθήκες. Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η εξειδίκευση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, αλλά να εξειδικεύεστε στους πελάτες, όχι στα προϊόντα. Οι πελάτες σάς δίνουν χρήματα, τα προϊόντα σάς κοστίζουν χρήματα: μείνετε επικεντρωμένοι στις ανάγκες των πελατών!

Τελικά, χωρίς πελάτες δεν υπάρχει επιχείρηση. Αυτό ισχύει φυσικά και για το προσωπικό, τα αποθέματα και τις εγκαταστάσεις, αλλά όλα αυτά είναι πολύ πιο εύκολο να τα αποκτήσετε από τους πελάτες. Άλλωστε, όλοι οι άλλοι προσπαθούν να πάρουν τα σκληρά κερδισμένα χρήματα των πελατών. Ελπίζω αυτό το μάθημα να σας δώσει μερικές ιδέες για να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, να τους κρατήσετε για περισσότερο καιρό και να τους πουλήσετε περισσότερα.

Βιογραφία

Ο Jim Blythe είναι επισκέπτης καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Jim Blythe υπήρξε αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, κομμωτής γυναικών, σύμβουλος επιχειρήσεων, μουσικός της ροκ, οδηγός φορτηγού, διευθυντής εταιρείας και βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας, όλα αυτά πριν γίνει ακαδημαϊκός – πάντα σχεδίαζε να έχει μια ποικίλη ζωή και του αρέσει να μαθαίνει νέες δεξιότητες. Προς το παρόν προσπαθεί να μάθει να καλλιεργεί λαχανικά … Επίσης έχει δίπλωμα πιλότου και έχει μάθει να παίζει ντραμς σε μια μπάντα σάμπα.

Ο Jim έχει γράψει 18 βιβλία, πάνω από 50 άρθρα σε περιοδικά και έχει συνεισφέρει κάποια κεφάλαια σε 8 άλλα βιβλία. Έχει διδάξει στο εξωτερικό, έχει γράψει πακέτα ανοικτής μάθησης για διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς και έχει διατελέσει ανώτερος εξεταστής για το Chartered Institute of Marketing.

Το επόμενο εγχείρημά του είναι να σπουδάσει για ένα πτυχίο στις σύγχρονες γλώσσες – έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο στα 16 του, πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσει την εκπαίδευση που έχασε. Είναι κάτοχος τεσσάρων πτυχίων.

Εργογραφία

Μερικά από τα βιβλία του συγγραφέα:

 1. 100 Great PR Ideas: From Leading Companies Around the World
 2. Essentials Of Marketing
 3. Consumer Behaviour
 4. Marketing Communications
 5. Key Concepts in Marketing
 6. Principles and Practice of Marketing
 7. Sales & Key Account Management
 8. Challenges of Change
 9. CIM Coursebook Marketing Essentials

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 1200 ευρώ.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20%  στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 960 ευρώ

Χρονική Διάρκεια Μαθήματος: 5 Μήνες

Συνολικό Κόστος Μαθήματος (μετά την έκπτωση): 960 ευρώ

Ποσόν Πληρωμής μηνιαίας Δόσης : 192 ευρώ

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 864 ευρώ

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχεται επιπλέον το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος.

Δίδακτρα 3ου μέρους

3ο Μέρος – 100 Μεγάλες Ιδέες Marketing 1 Μήνας

Γ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

 • Δημιουργήστε μια λέσχη
 • Σωστή διάταξη
 • Να αποφεύγετε να ενοχλείτε τους πελάτες
 • Δουλέψτε με τις αρνητικές πτυχές του προϊόντος σας
 • Βάλτε τον εαυτό σας σε μια ιστοσελίδα δικτύωσης
 • Αποθαρρύνετε τους ανεπιθύμητους
 • Παρακολουθήστε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά τα προϊόντα σας
 • Σχηματίστε ένα πάνελ
 • Βάλε κάποιον άλλο να πληρώσει για αυτό που δίνεις δωρεάν στους πελάτες σας
 • Χρησιμοποιήστε τις αρχές του συμπεριφορισμού
 • Δώστε στους ανθρώπους κάτι που σας βοηθά να τους επικοινωνήσετε το εμπορικό σας σήμα
 • Βοηθήστε τους συμμάχους σας, για να σας βοηθήσουν
 • Κρατήστε τα αυγά σας σε ένα καλάθι
 • Κερδίστε την όρεξη του πελάτη
 • Να είστε εντυπωσιακοί με τρόπους που να εμπλέκουν τον πελάτη σας
 • Αν είσαι στο διαδίκτυο, είσαι παγκόσμιος
 • Κοιτάξτε πέρα από το προφανές
 • Βρείτε το USP
 • Επανατοποθέτηση σε μια καλύτερη αγορά
 • Αξιοποιήστε τη συσκευασία

Κόστος μαθήματος: 192 €.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

3o Mέρος - 100 Μεγάλες Ιδέες Marketing

1
Ενότητα 3η
2
3o Mέρος – 100 Μεγάλες Ιδέες Marketing
18 ερωτήσεις
Η σειρά μαθημάτων είναι διαθέσιμη για 30 ημέρες
Προαπαιτούμενα
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Περιλαμβάνει

Απεριόριστη πρόσβαση κατά την διάρκεια της μαθητείας
Πρόσβαση από κινητό και τηλεόραση