3o Mέρος – 100 Μεγάλες Επιχειρηματικές Ιδέες

Πρόκειται για ένα μάθημα με μερικές από τις καλύτερες ιδέες που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις. Ορισμένες είναι απλές – μερικές φορές σχεδόν ενοχλητικά απλές – ενώ άλλες βασίζονται σε λεπτομερή έρευνα και λαμπρή ευφυΐα…

26 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 700 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 560 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 504 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

Δίδακτρα 3ου μέρους

Χρονική Διάρκεια:  1 Μήνας

Κόστος μαθήματος: 112 €

Γ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

 • Επαναπροσδιορίστε το κοινό σας
 • Κλείδωμα προμηθευτή
 • Μετατροπή της αλυσίδας εφοδιασμού σε αλυσίδα εσόδων
 • Ευφυής διαπραγμάτευση
 • Συμπληρωματικές συνεργασίες
 • Διαφήμιση για καλή διάθεση
 • Καινοτομίες άνεσης στην καθημερινή ζωή
 • Lifestyle brands
 • Να είσαστε ειλικρινείς με τους πελάτες
 • Άμεση αναγνωρισιμότητα
 • Διαχείριση αλλαγής
 • Διαφορετικότητα
 • Εξισορρόπηση του πυρήνα και του πλαισίου
 • Επανασχεδιασμός επιχειρηματικής διαδικασίας
 • Σύγκλιση
 • Διασταυρούμενες και ανοδικές πωλήσεις
 • Οι οκτώ φάσεις της αλλαγής Kotter
 • Μάρκετινγκ μεταξύ επιχειρήσεων
 • Πρόταση Αξίας των Εργαζομένων  (EVP)
 • Ενσωματωμένη απαξίωση

Πρόκειται για ένα μάθημα με μερικές από τις καλύτερες ιδέες που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις. Ορισμένες είναι απλές – μερικές φορές σχεδόν ενοχλητικά απλές – ενώ άλλες βασίζονται σε λεπτομερή έρευνα και λαμπρή ευφυΐα. Οι περισσότερες είναι πολυετείς, καθώς η λογική, η απλότητα ή η αξία τους τις έχουν βοηθήσει να αντέξουν – ενώ άλλες, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι μάλλον παλαβές. Αυτό που ενώνει αυτές τις επιχειρηματικές ιδέες είναι η αποδεδειγμένη δύναμη και ισχύς τους. Δεν είναι μόνο διορατικές και χρήσιμες, αλλά έχουν λειτουργήσει: συχνά με λαμπρό τρόπο, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες. Η ικανότητα των ανθρώπων που συνέλαβαν και εφάρμοσαν αυτές τις ιδέες πρέπει να επικροτηθεί.

Μια προειδοποίηση: ενώ αυτές οι ιδέες λειτούργησαν για τις εταιρείες που αναφέρθηκαν τη στιγμή που τις εφάρμοσαν, δεν σημαίνει ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα κάνουν πάντα όλα τα υπόλοιπα σωστά, για πάντα. Παρήγαγαν ένα αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή, αλλά αν αυτό το μάθημα περιέχει κάποιο γενικό δίδαγμα είναι ότι χρειάζονται συνεχώς νέες ιδέες και ενέργεια – με πολλούς τρόπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές – για να εξασφαλιστεί η επιτυχία.

Ενώ οι ιδέες αυτές είναι ποικίλες και, ελπίζω, ενδιαφέρουσες και προκλητικές, μου φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια μοτίβα που διατρέχουν πολλές από αυτές τις ιδέες και τις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν. Σε αυτά περιλαμβάνεται η προθυμία για πειραματισμό και ανάληψη ρίσκου. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει, επειδή πολλές από τις επιχειρήσεις επιδεικνύουν ενέργεια και επιχειρηματικότητα – μια ανήσυχη επιθυμία να τα πάνε καλά και να μείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Αυτό συχνά συνδυάζεται με την ικανότητα να κατανοούν τις βαθύτερες αιτίες ενός ζητήματος, μιας ευκαιρίας ή μιας πρόκλησης και να κάνουν κάτι ξεχωριστό, αντί να πειράζουν απλώς την υπάρχουσα κατάσταση. Η απλότητα και η κατανόηση της ανάγκης πρακτικής εφαρμογής της ιδέας είναι επίσης κοινά χαρακτηριστικά. Ορισμένες ιδέες, ωστόσο, προκύπτουν από εκτεταμένη μελέτη και έρευνα. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη του Peter Drucker ότι οι μεγάλες ιδέες και οι αποφάσεις είναι ένα μείγμα αυστηρής ανάλυσης και διαίσθησης. Σαφώς, μερικές φορές η μία πτυχή είναι πιο σημαντική (ανάλογα με την ιδέα), άλλες πάλι και οι δύο είναι σημαντικές. Τέλος, η ανάγκη πρακτικότητας, παρακολούθησης και διασφάλισης της επιτυχίας φαίνεται από την επαναλαμβανόμενη ανάγκη παρακολούθησης, μέτρησης και επαναπροσδιορισμού του τρόπου λειτουργίας της ιδέας.

Μια υπόδειξη: αν σκέφτεστε να εφαρμόσετε αυτές τις ιδέες στον οργανισμό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε λίγο τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται οι ιδέες. Οι ιδέες τείνουν να μεταδίδονται είτε με “αντιγραφή του σχεδίου”, όπου λαμβάνεται ολόκληρη η ιδέα και όλες οι λεπτομέρειές της και στη συνέχεια αναπαράγονται, είτε με “διέγερση της ιδέας”, όπου οι λεπτομέρειες παραβλέπονται ή προσαρμόζονται και εφαρμόζεται η ουσία της ιδέας. Για παράδειγμα, στο εξαιρετικό βραβευμένο βιβλίο Guns, Germs, and Steel: A History of Everybody for the Last 13.000 Years, ο Jared Diamond αναφέρει την ανάπτυξη του αλφαβήτου ως μια ιδέα που προέκυψε ανεξάρτητα, πιθανώς μόνο μία φορά, και στη συνέχεια αντιγράφηκε παντού. Φυσικά, αυτές οι τεχνικές είναι τα αντίθετα άκρα ενός φάσματος, αλλά, από τις δύο μεθόδους, η διέγερση ιδεών είναι σίγουρα πιο προσαρμόσιμη, πιο ισχυρή και πιο πιθανό να επιτύχει. Έτσι, χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες για να διεγείρετε τη σκέψη σας και να κάνετε τις ειδικές προσαρμογές που απαιτούνται, για να εξασφαλίσετε την επιτυχία στη δική σας περίπτωση.

Ελπίζω ότι αυτές οι ιδέες θα σας δώσουν την έμπνευση να μάθετε περισσότερα ή να αναπτύξετε τη σκέψη σας σε νέες, δημιουργικές κατευθύνσεις, δημιουργώντας λαμπρές ιδέες για το μέλλον.

Βιογραφία

Ο Jeremy Kourdi είναι συγγραφέας, executive coach και σύμβουλος.

Έχει γράψει 27 βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και πολλά από τα κείμενά του είναι σε συνεργασία με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και καλούς του φίλους.

Εργάσθηκε επίσης ως εκδότης, βοηθώντας τους ανθρώπους να μοιραστούν τη σοφία και τις γνώσεις τους με ένα ευρύτερο κοινό.

Παλαιότερα ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος στον Όμιλο Economist και κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε την τύχη να συνεργαστεί στενά με κορυφαίους οργανισμούς της αγοράς παγκοσμίως, καθώς και με σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, εκδότες και ταλαντούχα στελέχη.

Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις και του αρέσει να γράφει και να μιλάει για επιχειρήσεις, ηγεσία, πολιτική και οικονομία.

Τα θέματα συνήθως περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τις ηγετικές δεξιότητες του 21ου αιώνα, τη σκέψη για το μέλλον, τις τρέχουσες προκλήσεις στις διεθνείς σχέσεις, την επιτυχία της επιχειρηματικής στρατηγικής, τους κανόνες της καινοτομίας, τις αλήθειες για το ταλέντο και τις βασικές δεξιότητες coaching.

Εργογραφία

Μερικά από τα βιβλία του συγγραφέα:

 1. Coaching Questions for Every Situation: A Leader’s Guide to Asking Powerful Questions for Breakthrough Results.
 2. Business Strategy: A Guide to Effective Decision-Making.
 3. 100 Business Tools For Success: All the management models that matter in 500 words or less.
 4. The Economist: Business Strategy 3rd edition : A guide to effective decision-making.
 5. Succeed at Psychometric Testing: Practice Tests for Verbal Reasoning Advanced 2nd Edition.
 6. IMD 75 years: Challenging what is, inspiring what could be.
 7. Mentor Guide: Institute of Management and Open Learning Programme.
 8. Improve Your Verbal Reasoning: Flash.
 9. The Big 100: The 100 Business Tools You Need To Succeed.
 10. The Economist: Business Strategy: A Guide to Effective Decision-making.
 11. Effective Decision Making.
 12. One Minute MBA.
 13. Successful Delegation in a Week.
 14. Think on Your Feet: 10 Steps to Better Decision-making and Problem-solving at Work.
 15. One Stop Strategy.
 16. One Stop Leadership.
 17. Surviving a Downturn: Building a Successful Business without Breaking the Bank.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

3o Mέρος - 100 Μεγάλες Επιχειρηματικές Ιδέες

1
Ενότητα 3η
2
3o Mέρος – 100 Μεγάλες Επιχειρηματικές Ιδέες
19 questions