4 out of 5
4
6 reviews

3ο Μέρος: Καλλύνη, Σουσούρα, Κρόκος, Κολχικό, Γατόφυλλο, Πολυκόμπι & Ταραξάκο

Στο μάθημα αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουμε, πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε βοτανοθεραπεία. Το κλειδί για την καλή υγεία δεν βρίσκεται στα φάρμακα ή στα ειδικά μηχανήματα αλλά στους κύριους παράγοντες επί των οποίων βασίζεται η ζωή και η ζωτικότητα των ανθρώπινων οργάνων. 

22 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 340 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 272 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 244,8 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

3ο Μέρος – Τα βότανα στην υπηρεσία του ανθρώπου

Χρονική Διάρκεια:  1 Μήνας

Kόστος μαθήματος: 68€.

ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 • Καλλύνη,Σουσούρα, Προστάτης, Πρόληψη.
 • Dr Max Gerson. Έρευνα σε άλλα επίπεδα.
 • Κρόκος, Κολχικο.
 • Nepeta cataria Καλογιάννη, γατόφυλλο.
 • Πολυκόμπι Sylvaticum Maximun.
 • Ταραξάκο.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Στο μάθημα αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουμε, πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε βοτανοθεραπεία. Το κλειδί για την καλή υγεία δεν βρίσκεται στα φάρμακα ή στα ειδικά μηχανήματα αλλά στους κύριους παράγοντες επί των οποίων βασίζεται η ζωή και η ζωτικότητα των ανθρώπινων οργάνων.

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, τα τρία πιο σημαντικά κλειδιά για την υγεία μας είναι η τροφή, η ανάπαυση και η σεξουαλική ενέργεια. Χωρίς σωστή διατροφή, επαρκή ανάπαυση και σωστή χρήση της σεξουαλικής μας ζωτικότητας δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά υγιείς ή δυναμικοί. Αυτό δεν έχει να κάνει με το να επισκεπτόμαστε περιστασιακά το γιατρό ή κάποιο θεραπευτή, αλλά εμείς οι ίδιοι πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με το σωστό τρόπο.

Ο πρωταρχικός ρόλος στη σωστή ρύθμιση όλου του οργανισμού είναι ο τρόπος που αναπνέουμε. Είναι λανθασμένος στους περισσότερους ανθρώπους. Ελάχιστοι αναπνέουμε σωστά. Σε παλαιότερα άρθρα στις Εφημερίδες “Έκδοση Ελασσόνας – Τα Νέα Πιερίας, -Πτολεμαίος Κοζάνης” αναφέρθηκα στο σωστό τρόπο της αναπνοής. Αναπνέουμε από τη μύτη, κρατάμε την αναπνοή λίγο και εν συνέχεια εκπνέουμε από το στόμα, αποβάλλουμε όλη την αναπνοή και δεν αναπνέουμε για 2-3 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο για 10-15 φορές πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Αν καταφέρουμε και συνηθίσουμε σε αυτό τον τρόπο αναπνοής, θα αποφύγουμε πολλές μελλοντικές αρρώστιες. Έχει αποδειχθεί ότι ο καλύτερος αέρας, που αναπνέουμε, πηγαίνει πρώτα στον εγκέφαλο και ο δευτερεύων στο υπόλοιπο σώμα (Ιπποκράτης).

 Η σωστή αναπνοή καταπραΰνει τα νεύρα από το στρες και άλλες βλάβες, μας επιτρέπει να αισθανόμαστε συναισθηματικά ήρεμοι και ευτυχισμένοι. Ο καθαρός αέρας λιπαίνει και προστατεύει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Εν συνεχεία, ο εγκέφαλος που είναι ο ρυθμιστής της υλικής ύπαρξης του ανθρώπου, κατευθύνει τα ευεργετικά ή αρνητικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά είναι γνωστά στην (AYURVEDA) Ιατρική της Φύσης, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι πύλες, τα κανάλια, οι δίαυλοι, που κυκλοφορούν μέσα μας, που διατηρούν την ισορροπία  στην ψυχή και στο υλικό σώμα του ανθρώπου, όταν είναι στο σωστό διαλογισμό, δημιουργούν θετική σκέψη και προφυλάσσουν τον εγκέφαλο από αρνητικές προσγειώσεις συχνοτήτων.

Όταν παγιδεύεται οποιαδήποτε αρνητική σκέψη και καθηλώνεται μέσα στον άνθρωπο δημιουργεί σύγχυση στο ψυχικό και υλικό κόσμο του ανθρώπου με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει. Όταν πάμε να ξεκινήσουμε μια βοτανοθεραπεία για ανίατη αρρώστια, πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούμε πρώτα από τον κατάλληλο γιατρό και μετά από το βοτανοθεραπευτή.

Πριν εισχωρήσουμε στη μυστική ζωή των θεραπευτικών βοτάνων, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ με επιστημονική, πειραματική, επαληθευμένη έρευνα, στην ζωτική δύναμη των φυτών, τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει το νερό, ο αέρας, ή αναπνοή, ή συλλογή των βοτάνων και άλλα. Αν τηρηθούν έστω και μερικοί κανόνες, τα αποτελέσματα κυμαίνονται από μεγάλη ωφέλεια μέχρι ολοκληρωτική πλήρης θεραπεία, ακόμα και για σοβαρές ασθένειες.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σύντομα στην AYURVEDA και έρευνα σε άλλα επίπεδα:

Γενική ανάλυση των ιχνοστοιχείων και των μετάλλων, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη βοτανοθεραπεία.

Γενικές Πανεπιστημιακές γνώσεις για τη χλωρίδα και πανίδα. Για το πότε πρέπει να γίνεται η συλλογή των βοτάνων.

Εν συνεχεία, θα αναλύσουμε τα θεραπευτικά βότανα, τα οποία η επιστημονική έρευνα ανακάλυψε και ανέλυσε τις ιδιότητές τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ

Ο Σταύρος Ράλλος γεννήθηκε στις 17-11-50 στη Θεσσαλονίκη, από Ίωνες γονείς. Από τα παιδικά του χρόνια ήταν ένα ατίθασο πλάσμα. Του άρεσε να διαβάζει, να ρωτάει, να ταξιδεύει, να ψάχνει και να αυτοσχεδιάζει όταν έμενε μόνος. Μια μέρα στα 18 του αποφάσισε να ταξιδέψει, αφού δεν τον χώραγε ο τόπος. Ούτε και σήμερα τον χωράει.

Το 1968 μπαρκάρισε σαν Δόκιμος (Ναυτόπαις) σε ένα ποντοπόρο πλοίο. Μετά τα δύο πρώτα ταξίδια, γύρισε και υπηρέτησε κανονικά τη στρατιωτική του θητεία 27 μήνες τότε. Κατόπιν συνέχισε να ταξιδεύει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Υδρογείου. Ταξίδεψε συνολικά με 14 ποντοπόρα πλοία.

Το 2012 Νοέμβριο, είναι φιλοξενούμενος στην Ρόδο για αναγνώριση και πιστοποίηση βοτάνων, από ερευνήτρια που τον προκάλεσε, και προσκάλεσε στην Ρόδο για έρευνα, στα Δωδεκάνησα.

Το 2003 – 2009, σπούδασε Βοτανοθεραπεία, και Βοτανολογία. Μετά από έξι χρόνια σπουδών και ερευνών, βρήκε, μαζί με συνεργάτες βοτανολόγους, ερευνητές, καθηγητές, όπως ο βοτανολόγος Νικόλαος Μαρκάκης, ο καθηγητής γεωπόνος Θεόδωρος Κουτσός τα 31 βότανα της Μαρίας Τρέμπεν, τα οποία συνέλεξε ο ίδιος και μαζί με τους συνεργάτες του τα ερεύνησαν και τα πιστοποίησαν.

Από το 2003 – 2012 αρθρογραφούσε σε 3 εφημερίδες της Μακεδονίας, σχετικά με την έρευνα του στα Φαρμακευτικά Βότανα.

Έχει ταξιδέψει σε περισσότερα από 80 κράτη του κόσμου. Έχει γνωρίσει τον Γέροντα Παΐσιο και άλλες χαρισματικές προσωπικότητες.

Την περίοδο 2006 – 2012 βοηθά ασθενείς με σκληρές παθήσεις να ωφεληθούν και αρκετοί εξ αυτών αναρρώνουν πλήρως, παράλληλα με την ιατρική. Σε αυτό το σημαντικό θέμα είναι απόλυτος ο ρόλος της.

Πιστεύει ότι χωρίς τη διάγνωση και την επίβλεψη του γιατρού, χωρίς τις ανάλογες εξετάσεις και την αναβάθμιση της ψυχολογίας του ασθενούς, με τη συνεργασία του γιατρού, δεν γίνεται καμιά μα καμιά κίνηση.

Πηγές – Βιβλιογραφία

 1. Υγεία από το Φαρμακείο του Θεού, Μαρία Τρέμπεν.
 1. Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Θεραπευτικών Φυτών, Andrew Chevalier.
 1. N.I.M.H., Eκδόσεις Δομική.
 1. Πλήρης Οδηγός για τα Βότανα. Θεραπεία Διατροφή, Richard Mabey – Michael Mclntyre – Pamela Michael – Gail Duff – John Stevens.
 1. Πλήρης Οδηγός Φαρμακευτικών Βοτάνων Penelope, Εκδόσεις Γιαλλέλης.
 1. Ειδική Φαρμακογνωσία Γεωργίου Κ. Φωκά Καθηγητού της Φαρμακευτικής Χημείας και Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εκδόσεις Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκη.
 1. Βοτανοθεραπευτική Ιωάννου Πρινέα, Βοτανολόγου Ανάργυρου. Σφακιανάκη, Ιατρού.
 1. Εκδόσεις Ζήτρος:

Διοσκουρίδης Περί ύλης και Ιατρικής.

 1. Εκδόσεις Οδυσσέας Χατζόπουλος:

Διοσκουρίδης Άπαντα 8, Περί Δηλητηρίων Φαρμάκων.

Διοσκουρίδης 3, Περί Ύλης Ιατρικής Γ΄.

Διοσκουρίδης 4, Περί Ύλης Ιατρικής Δ΄.

Διοσκουρίδης 1, Περί Ύλης Ιατρικής Α΄.

Διοσκουρίδης 2, Περί Ύλης Ιατρικής Β΄.

Διοσκουρίδης 7, Περί Απλών Φαρμάκων Β΄.

Διοσκουρίδης 8, Περί Απλών Φαρμάκων Α΄.

Διοσκουρίδης 5, Περί Ύλης Ιατρικής Ε.΄

 

 1. Εκδόσεις Ζήτρος:

Ιπποκράτης Ιατρική θεωρία και Πράξη.

Ιπποκράτης Ιατρικά Θέματα.

Ιπποκράτης Ιατρική Δεοντολογία.

Ιπποκράτης Χειρουργική.

Ιπποκράτης Γυναικολογία Μαιευτική.

 

 1. Κ. Μπαζαίος, Συνδυασμοί Βιταμίνες, 1987.
 2. Πάτερ Γυμνάσιος 369 συνταγές του Καλογέρου ,1975.
 3. Μ. Ζαχαρόπουλου Σύγχρονη Θεραπευτική με τα Βότανα.
 4. Γαληνός, 16 τόμοι, Εκδόσεις Οδυσσέας Χατζόπουλο.
 5. Ιατρικά σεμινάρια ολιστικής θεραπείας.
 6. Η μυστική ζωή των φυτών.
 7. Επιτόπιες έρευνες βοτάνων «11 χρόνια».
 8. Παρακολούθηση Σεμιναρίων, αρωματικών θεραπευτικών Βοτάνων.
 9. VIDEO με αναγνώριση βοτάνων & άλλα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

3ο Μέρος: Καλλύνη

Σουσούρα

Κρόκος

Κολχικό

Γατόφυλλο

Πολυκόμπι & Ταραξάκο

1
Καλλύνη, Σουσούρα, Προστάτης, Πρόληψη.
90
2
Dr Max Gerson. Έρευνα σε άλλα επίπεδα.
90
3
Κρόκος, Κολχικο.
90
4
Nepeta cataria Καλογιάννη, γατόφυλλο.
90
5
Πολυκόμπι Sylvaticum Maximun.
90
6
Ταραξάκο.
90
7
3ο Μέρος – Τα βότανα στην υπηρεσία του ανθρώπου
7 questions