2o Mέρος – 100 Τρόποι Αυτοβελτίωσης

Η δράση είναι το μόνο που έχει σημασία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά κάθε ώρα, κάθε μέρα, αν το θέλαμε. Πώς το κάνουμε αυτό; Πώς παρακινούμε τους εαυτούς μας να αναλάβουν δράση; Πώς ζούμε μια ζωή γεμάτη δράση και διαφορά; Ο Αριστοτέλης ήξερε την απάντηση. Η απάντηση βρίσκεται στην κίνηση…

1 εγγεγραμμένος φοιτητής

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 480 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 384 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 345,6 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

2ο Μέρος – 100 Τρόποι Αυτοβελτίωσης

Χρονική Διάρκεια:  2 Μήνες

Κόστος μαθήματος: 76,8 €

ΕΝΟΤΗΤΑ 2
21. Μάθε να χάνεις την ψυχραιμία σου
22. Σκότωσε την τηλεόρασή σου
23. Βγες από το κλουβί της ψυχής σου
24. Κάνε το παιχνίδι σου
25. Βρες τον εσωτερικό σου Αϊνστάιν
26. Τρέξε προς το φόβο σου
27. Δημιούργησε τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι
28. Δοκίμασε τη διαδραστική ακρόαση
29. Αγκάλιασε τη δύναμη της θέλησής σου
30. Φτιάξε τις μικρές σου τελετουργίες
31. Κάνε την ευτυχία το μέρος από το οποίο έρχεσαι
32. Γίνε ο δικός σου μαθητής
33. Επίλεξε τις λέξεις που γεννούν θετικούς συνειρμούς
34. Προγραμμάτισε το βιοϋπολογιστή σου
35. Άνοιξε το δώρο σου
36. Να είσαι καλός ντεντέκτιβ
37. Κάνε μια μετατόπιση ενδιαφέροντος στις σχέσεις
38. Μάθε να κάνεις ένα βήμα πίσω
39. Σώσε μόνο σου τον εαυτό σου
40. Βρες το σκοπό της ψυχής σου

Όταν είναι να φύγουμε από αυτόν τον κόσμο, θα κάνουμε στον εαυτό μας μια ερώτηση: Τι είναι διαφορετικό; Τι διαφορετικό σηματοδότησε η παρουσία μου στον κόσμο; Και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα είναι η διαφορά που κάναμε. Όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δεν θα έχουν πια σημασία όταν θα είμαστε κοντά στο θάνατο και θα κάνουμε αυτή την ερώτηση. Αυτό που θα έχει σημασία είναι η δράση που αναλάβαμε και η διαφορά που έκανε.

Ωστόσο, συνεχίζουμε να έχουμε εμμονή με τις σκέψεις μας και να γοητευόμαστε από τα συναισθήματά μας. Μας προσβάλλουν οι άλλοι άνθρωποι. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο. Επιθυμούμε να αποδείξουμε ότι οι άλλοι άνθρωποι κάνουν λάθος. Απογοητευόμαστε από κάποιους ανθρώπους και δυσανασχετούμε με άλλους. Αυτό συνεχίζεται και συνεχίζεται και τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία λίγο πριν πεθάνουμε.

Η δράση θα είναι το μόνο που έχει σημασία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά κάθε ώρα, κάθε μέρα, αν το θέλαμε. Πώς το κάνουμε αυτό; Πώς παρακινούμε τους εαυτούς μας να αναλάβουν δράση; Πώς ζούμε μια ζωή γεμάτη δράση και διαφορά; Ο Αριστοτέλης ήξερε την απάντηση. Η απάντηση βρίσκεται στην κίνηση.

Όταν ήμουν παιδί και μεγάλωνα στο Μίσιγκαν, φτιάχναμε αγγελάκια στο χιόνι. Βρίσκαμε ένα φρέσκο, ανέγγιχτο κομμάτι χιόνι και ξαπλώναμε ανάσκελα σε αυτό. Ακολούθως, χτυπώντας τα χέρια μας, αφήναμε το αποτύπωμα των φτερών στο χιόνι. Στη συνέχεια, σηκωνόμασταν και θαυμάζαμε το έργο μας. Με δύο κινήσεις, ξαπλώνοντας και χτυπώντας τα χέρια μας, δημιουργούσαμε έναν άγγελο. Αυτή η ανάμνηση του χειμωνιάτικου Μίσιγκαν μου έρχεται συχνά στο μυαλό τις τελευταίες εβδομάδες. Συνέβη για πρώτη φορά όταν κάποιος με ρώτησε ποια είναι η σχέση μεταξύ της αυτοπαρακίνησης και της αυτοδημιουργίας.

Ενώ απάντησα στην ερώτηση, αξιοποιώντας την εικόνα του χιονιού. Φαντάστηκα ότι ολόκληρο το σύμπαν ήταν χιόνι και ότι μπορούσα να δημιουργήσω τον εαυτό μου όπως ήθελα με την κίνησή μου. Η κίνηση των ενεργειών που έκανα θα δημιουργούσε τον εαυτό που ήθελα να είμαι.

Ο Αριστοτέλης ήξερε επίσης πώς να δημιουργεί έναν εαυτό μέσω της κίνησης. Είχε πει κάποτε το εξής: “Οι άνθρωποι γίνονται οικοδόμοι, για παράδειγμα, χτίζοντας και οι αρπίστες παίζοντας άρπα. Με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας δίκαιες πράξεις γινόμαστε δίκαιοι. Κάνοντας πράξεις αυτοελέγχου, καταλήγουμε να είμαστε αυτοελεγχόμενοι και κάνοντας γενναίες πράξεις, γινόμαστε γενναίοι”.

Αυτό το μάθημα περιέχει 100 κινήσεις που μπορείτε να κάνετε στο χιόνι.

Steve Chandler
Φοίνιξ, Αριζόνα Ιανουάριος, 2001

Steve Chandler – Βιογραφία

Ο Steve Chandler είναι γνωστός ως ο διαβόητα ανορθόδοξος γκουρού της Αμερικής για την προσωπική ανάπτυξη που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να μεταμορφώσουν τη ζωή και τις επιχειρήσεις τους. Ο Steve μας δίνει μια επιλογή: Είτε να συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας θύματα, είτε να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας και να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας προς απεριόριστες κατευθύνσεις.

Το coaching επιτυχίας, οι δημόσιες ομιλίες και οι επιχειρηματικές συμβουλές του έχουν χρησιμοποιηθεί από CEOs, κορυφαίους επαγγελματίες, μεγάλα πανεπιστήμια και πάνω από 20 εταιρείες του Fortune 500. Έχει κερδίσει δύο φορές το εθνικό βραβείο Audio of the Year από το King Features Syndicate. Δημοφιλής καλεσμένος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο Steve Chandler έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί “ο πιο ισχυρός δημόσιος ομιλητής στην Αμερική σήμερα”.

Βασιζόμενος σε περισσότερα από 20 χρόνια εργασίας του με επαγγελματίες για να βελτιώσουν δραματικά την επιτυχία τους, ο Steve απελευθερώνει τους ανθρώπους από την περιττή απαισιοδοξία και τους επαναφέρει σε επαφή με την πηγή του ενθουσιασμού τους για τη δουλειά και τη ζωή.

Ο Chandler αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα με πτυχίο στη Δημιουργική Γραφή και τις Πολιτικές Επιστήμες. Πέρασε τέσσερα χρόνια στο στρατό μελετώντας τη γλώσσα και τον ψυχολογικό πόλεμο, ωστόσο πιστώνει τις εμπειρίες της ζωής του με την αποτυχία ως τα πιο πολύτιμα εργαλεία για να βοηθήσει τους άλλους.

Το κοινό του Steve εμπνέεται από τις ιστορίες των “χαμηλών του σημείων” – τους δίνει ελπίδα, επειδή συνειδητοποιούν ότι δεν είναι ούτε κατά διάνοια σε τόσο κακή κατάσταση όσο ήταν εκείνος – σκέφτονται ότι αν ο Steve μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή του, μπορούν και αυτοί.

 

Εργογραφία

Μερικά από τα βιβλία του συγγραφέα:

1. The Prosperous Coach

2. Reinventing Yourself

3. How to Get Clients: New Pathways to Coaching Prosperity

4. 37 Ways to BOOST Your Coaching Practice

5. Time Warrior

6. This Book Will Motivate You: 100 Ways to Kick-Start Your Life Goals

7. Crazy Good: A Book of Choices

8. Right Now: Mastering the Beauty of the Present Moment

9. 100 Ways to Create Wealth

10. The Joy of Selling

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

2o Mέρος - 100 Τρόποι Αυτοβελτίωσης

1
Ενότητα 2η
2
2ο Μέρος – 100 Τρόποι Αυτοβελτίωσης
20 questions