2o Mέρος – Ελιξίριο Επιχειρήσεων

Τι είναι το επιχειρείν, ποιο είναι το πλαίσιο αξιών που έχει; Γιατί θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας; Πώς βλέπεις, οραματίζεσαι και βιώνεις τον μελλοντικό επιχειρηματία εαυτό σου; Θα τα καταφέρω; Μπορώ;
Η απάντηση είναι ναι δαγκωτό, αρκεί να το θέλεις!

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 420 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 336 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 302,4 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

Δίδακτρα 2ου Μέρους

Χρονική Διάρκεια:  1 Μήνας

Κόστος μαθήματος: 48 €

ΕΝΟΤΗΤΑ 2

  • Διασύνδεση, ακόμη κι όταν αποτύχεις

Πρόλογος

Τι είναι το επιχειρείν, ποιο είναι το πλαίσιο αξιών που έχει; Γιατί θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας; Πώς βλέπεις, οραματίζεσαι και βιώνεις τον μελλοντικό επιχειρηματία εαυτό σου; Θα τα καταφέρω; Μπορώ;

Η απάντηση είναι ναι δαγκωτό, αρκεί να το θέλεις! Το επιχειρείν είναι η διαδικασία που σε ολοκληρώνει, αλλά δε σε ορίζει. Εξελίσσεσαι μέσα σε αυτήν την επιχειρηματική θερμοκοιτίδα ζωής. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνία και έχει αντίκτυπο πολυεπίπεδα. Σύμφωνα με το Wikipedia: Επιχείρηση χαρακτηρίζεται η ποριστική οικονομική μονάδα που αποτελεί αυτοτελή και υπεύθυνη οργάνωση παραγωγικών συντελεστών και διαχείρισης συναλλαγών με τις οποίες και επιδιώκει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Το δε κέρδος κατά κανόνα θα πρέπει να υπερβαίνει την αντίστοιχη συνήθη αμοιβή (ως αντιμισθία) της διοικητικής ή εκτελεστικής εργασίας που επιτελείται σε αυτήν.

Έτσι με τον παραπάνω ορισμό δίδεται σαφώς ως κύριο κριτήριο το κέρδος, του οποίου και ξεχωρίζει από κάποια άλλη οικονομική μονάδα, αφού όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά είναι κοινά και αφηρημένα, με συνέπεια να μη λαμβάνονται ως κριτήρια διάκρισης μεταξύ των δύο εννοιών.

Μια επιχείρηση που ανήκει σε πολλά φυσικά πρόσωπα, μπορεί να διαμορφωθεί ως μια εταιρική επιχείρηση ή από κοινού οργανωμένη ως μια εταιρική σχέση. Χώρες έχουν διαφορετικούς νόμους που μπορεί να αποδοθεί διαφορετικά δικαιώματα στις διάφορες επιχειρηματικές οντότητες. Σύμφωνα με όλα όσα πρόκειται να μάθουμε, επιχειρείν είναι ο άξονας που περιστρέφει τη γη μας. Κάθε μέρα δίνουμε ακόμη μία μάχη.

Σκέψου ότι ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι γνώσεων και εμπειριών που θα σε προετοιμάσει για το επόμενο σου επιχειρηματικό σου βήμα. Τι είναι το net- work, B2b , B2c, Affiliate marketing, CEO, link, business webinar, E-COMERCE, personal branding, expo, voucher, briefing,zoom, go to meet, Skype. Avatar, what’s up, telegram κ.τ.λ.

Εδώ, θα μάθουμε να σκεφτόμαστε ως επιχειρηματίες, να λειτουργούμε με συνέπεια, πάθος και όραμα και φυσικά με πίστη, θέληση και το ύψιστο όλων, ανθρωπιά. Δε νοείται επιχειρείν χωρίς ηθική. Ο Σωκράτης έλεγε για τους επιχειρηματίες ότι είναι άνθρωποι της δράσης, όπου μέσα από τα προσόντα τους, μπορούν να μετατρέψουν τις αρετές τους σε απτή πραγματικότητα. Μέσα από το δικό μου ταξίδι και όλα τα πολύτιμα στοιχεία που συνέλεξα θα σου δείξω πως να κρατάς την ουσία και να πορεύεσαι με αυτήν.

Αυτά που έμαθα στην πορεία αντικατοπτρίζονται σε βασικές αξίες του μάρκετινγκ και της Διοίκησης επιχειρήσεων:
1. Συνέπεια
2. Εργατικότητα
3. Ευρύς ορίζοντας στο να δεχτούμε την νέα πληροφορία
4. Διασταύρωση της πληροφορίας
5. Διαπραγμάτευση
6. Εξοικείωση με την τεχνολογία, τριβή με όλα τα εργαλεία που προσφέρει
7. Ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό
8. Συμμετοχή ή ακόμη και οργάνωση σε εκθέσεις
9. Ακατάπαυστη εκπαίδευση τόσο σε ατομικό, όσο και συλλογικό επίπεδο.

Βιογραφία

Eργάστηκε ως Export Executive από το 2004 ως το 2013 στο χονδρεμπόριο φρούτων με προσωπικές πωλήσεις των 7 Μ Ε. Από το 2014 ως το 2018 διατηρούσε κατάστημα Delicatessen στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας (www.pitapasta.com).

Μεταπήδησε στο χώρο των media το 2017 σε συνεργασία με το www.bcimediainc.com και υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός του ομογενειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Καναδά: www.radiomelodia.ca. Αρθρογραφεί σε Ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά sites www.politispress.gr, www.la­acolla.it και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο www.radiostrimonica.eu και στο www. hellenicmediagroup.com.

Φοιτά στο Μεταπτυχιακό της Ποιοτικής Δημοσιογραφίας και Νέων Τεχνολογιών στο Ευρωπαικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

To 2020 έγινε business partner με τον John Aslanis σε επιχειρηματική πλατφόρμα διασύνδεσης Β2B.

Το 2021, εκδόθηκε το βιβλίο της πρώτης της ποιητικής συλλογής με τίτλο “Τετρακτύς” -συλλογή ποιημάτων και τραγουδιών- από τις εκδόσεις OnTime Books στη Μεγάλη Βρεταννία, το οποίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καθηγητής Πανεπιστημίου, ποιητής, συγγραφέας και μεγάλος διανοητής, Πάρις Κατσίβελος.

Έχει συμμετάσχει στην Διεθνή Εικαστική Έκθεση Δαμασκού, εκπροσωπώντας την Ελληνική συμμετοχή, ανάμεσα σε 5 Ηπείρους.

Έχει τιμηθεί με την 8η θέση ανάμεσα σε 647 συγγραφείς και ποιητές 47 χωρών σε όλα τα Βαλκάνια και έγινε η Πρέσβειρα στην Eurovision της ποίησης για την Ελλάδα.

Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ποιήτριας για την προώθηση στα media & social media από το www.milidueli.com υπό την αιγίδα της UNESCO και του περιοδικού FORBES.

Της απενεµήθη το 2020 ο τιμητικός τίτλος της Πρέσβειρας της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης και εντάχθηκε στη Διεθνή Δελφική Επιτροπή ως εκπρόσωπος των media.

Τo 2020 εκδόθηκε η Ανθολογία Διηγήματος από την ΧΕΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ με τίτλο: «Είδα το φόβο».

Μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου “ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο” για την περίοδο 2021 – 2026, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών και ακαδημαϊκών που υπηρετούν το όραμα πραγμάτωσης της “ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ – HEPTAPOLIS”.

Τιμήθηκε τo 2020 στα πλαίσια του Διεθνούς Λογοτεχνικού Πανοράματος 2020 (Panorama International Literature Festival 2020) που διεξήχθη στην Ινδία ως τιμητικό μέλος της Διεθνούς επιτροπής και έχει πάρει το ρόλο της Διεθνούς Συμβούλου του World Writers Foundation.

Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε Έγκριτα αγγλικά Περιοδικά, καθώς και σε Ινδικά, Ιταλικά και Γερμανικά sites και έντυπα.

Παράλληλα µε τη συγγραφική της δραστηριότητα, έχει συµμετάσχει και ως ομιλήτρια σε συνέδρια που αφορούν τα media, αλλά έχει συνδιοργανώσει το 21st Μedia Conference σε συνεργασία 10 χωρών με την ομογενειακή πλατφόρμα www.bcimediainc.com το Καναδέζικο Πανεπιστήμιο Film & Media στο Μπανγκλαντές.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)