4 out of 5
4
6 reviews

2ο Μέρος: Από τη Βαλεριάνα μέχρι τον Ευκάλυπτο

Τα βότανα που περιγράφονται σε αυτό το διαδικτυακό μάθημα, κυρίως με την ανάλυση των φωτογραφιών αλλά και τις θεραπείες των φυτών, είναι ένα δεύτερο δυναμικό όπλο για τη θωράκιση της υγείας μας. Το πρώτο ήταν οι βασικές γνώσεις σχετικά με την προέλευση της πανάρχαιας κληρονομιάς των βοτάνων, που παραδόθηκε στο προηγούμενο μάθημα με τίτλο “Τα Βότανα στην Υπηρεσία του Ανθρώπου”.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 340 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 272 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 244,8 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

2ο Μέρος – Βοτανοθεραπείες:

Χρονική Διάρκεια:  1 Μήνας

Kόστος μαθήματος: 68€.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 • Βαλεριάνα
 • Βήχιο
 • Βίγκα
 • Βόραγο (ς)
 • Γκέο
 • Γκλομπουλάρια
 • Δενδρολίβανο
 • Θυμάρι
 • Ευκάλυπτος

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η σύγχρονη Βοτανολογία, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αναφέρεται και στηρίζεται σε αρχαία κείμενα, στα οποία όμως σε κάποια στιγμή του χρόνου παραποιήθηκαν οι αρχικές βασικές γνώσεις των βοτάνων 800 – 400 π.Χ. . Δεν θα σχολιάσουμε το γιατί. Το προηγούμενο μάθημα δίνει την ευκαιρία σε όσους τολμήσουν να εισχωρήσουν για να ερευνήσουν την  απόκρυφη γνώση του φυτικού κόσμου.

Αυτό το εξ αποστάσεως διαδικτυακό Μάθημα:

α) Είναι πλούσιο σε φωτογραφίες για να κατατοπίζεται με πληρότητα ο εκπαιδευόμενος.

β) Πραγματοποιείται για πρώτη φορά αναλυτικά η φωτογράφηση των βοτάνων.

γ) Αναδεικνύει την αλληλεπίδραση και την αλληλεξάρτηση φυτών και λοιπόν όντων. Τα φυτά και γενικά όλα τα βασίλεια του πλανήτη Γη συνδέονται μεταξύ τους.

δ) Διαθέτει αυθεντικότητα. Θα μπορούσα να γράψω για 200 – 300 βότανα, προτίμησα να αναφερθώ στα βότανα που ερεύνησα, πιστοποίησα, και χρησιμοποιηθήκαν σε ποικίλες βοτανοθεραπείες (πάντα με την επίβλεψη του γιατρού).

ε) Πιστοποιεί τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Τα αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις βοτανοθεραπειών ήταν θεαματικά, παρόλο που η συμβατική ιατρική – ιδιαίτερα στις χημειοθεραπείες – είχε σηκώσει τα χέρια.

στ) Έχει σαφή διδακτικό στόχο. Σε όλη την υδρόγειο πάρα πολλοί άνθρωποι στράφηκαν στις καλλιέργειες των βοτάνων. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 5,500  θεραπευτικά βότανα, ενώ πανεπιστημιακά μαθήματα για τις θεραπευτικές ιδιότητες δεν έχουμε.

Οι ελάχιστες ιδιωτικές σχολές που διδάσκουν για τα βότανα είναι ελλιπείς, γιατί οι περισσότεροι που διδάσκουν δεν έχουν κάνει επιτόπιες έρευνες.

Τα βότανα που περιγράφονται σε αυτό το διαδικτυακό μάθημα, κυρίως με την ανάλυση των φωτογραφιών αλλά και τις θεραπείες των φυτών, είναι ένα δεύτερο δυναμικό όπλο για τη θωράκιση της υγείας μας. Το πρώτο ήταν οι βασικές γνώσεις σχετικά με την προέλευση της πανάρχαιας κληρονομιάς των βοτάνων, που παραδόθηκε στο προηγούμενο μάθημα με τίτλο “Τα Βότανα στην Υπηρεσία του Ανθρώπου”. Το πρώτο μάθημα περιγράφει όλα όσα χρειάζεται να έχει ο σπουδαστής στο  ξεκίνημά του, είτε ασχοληθεί επαγγελματικά είτε όχι.

ζ) Το καλύτερο από όλα, για να έχουμε μία υγιή διανοητική σωματική διαδρομή, είναι η πρόβλεψη, η οποία ξεκινάει από τον τρόπο που σκεπτόμαστε. Οι κάθε λογής ενέργειές μας που οδηγούνται από τη σύλληψη των σκέψεών μας, διαμορφώνουν τα θετικά ή τα αρνητικά αποτελέσματα.

η) Προτάσσει τη σημασία της πρόβλεψης. Σε αυτό το διαδικτυακό μάθημα ο εκπαιδευόμενος κατατοπίζεται απλά και σταθερά στην εμπεριστατωμένη γνώση των θεραπευτικών βοτάνων, όπως αυτά περιγράφονται.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κάθε ενδιαφερομένου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ

Ο Σταύρος Ράλλος γεννήθηκε στις 17-11-50 στη Θεσσαλονίκη, από Ίωνες γονείς. Από τα παιδικά του χρόνια ήταν ένα ατίθασο πλάσμα. Του άρεσε να διαβάζει, να ρωτάει, να ταξιδεύει, να ψάχνει και να αυτοσχεδιάζει όταν έμενε μόνος. Μια μέρα στα 18 του αποφάσισε να ταξιδέψει, αφού δεν τον χώραγε ο τόπος. Ούτε και σήμερα τον χωράει.

Το 1968 μπαρκάρισε σαν Δόκιμος (Ναυτόπαις) σε ένα ποντοπόρο πλοίο. Μετά τα δύο πρώτα ταξίδια, γύρισε και υπηρέτησε κανονικά τη στρατιωτική του θητεία 27 μήνες τότε. Κατόπιν συνέχισε να ταξιδεύει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Υδρογείου. Ταξίδεψε συνολικά με 14 ποντοπόρα πλοία.

Το 2012 Νοέμβριο, είναι φιλοξενούμενος στην Ρόδο για αναγνώριση και πιστοποίηση βοτάνων, από ερευνήτρια που τον προκάλεσε, και προσκάλεσε στην Ρόδο για έρευνα, στα Δωδεκάνησα.

Το 2003 – 2009, σπούδασε Βοτανοθεραπεία, και Βοτανολογία. Μετά από έξι χρόνια σπουδών και ερευνών, βρήκε, μαζί με συνεργάτες βοτανολόγους, ερευνητές, καθηγητές, όπως ο βοτανολόγος Νικόλαος Μαρκάκης, ο καθηγητής γεωπόνος Θεόδωρος Κουτσός τα 31 βότανα της Μαρίας Τρέμπεν, τα οποία συνέλεξε ο ίδιος και μαζί με τους συνεργάτες του τα ερεύνησαν και τα πιστοποίησαν.

Από το 2003 – 2012 αρθρογραφούσε σε 3 εφημερίδες της Μακεδονίας, σχετικά με την έρευνα του στα Φαρμακευτικά Βότανα.

Έχει ταξιδέψει σε περισσότερα από 80 κράτη του κόσμου. Έχει γνωρίσει τον Γέροντα Παΐσιο και άλλες χαρισματικές προσωπικότητες.

Την περίοδο 2006 – 2012 βοηθά ασθενείς με σκληρές παθήσεις να ωφεληθούν και αρκετοί εξ αυτών αναρρώνουν πλήρως, παράλληλα με την ιατρική. Σε αυτό το σημαντικό θέμα είναι απόλυτος ο ρόλος της.

Πιστεύει ότι χωρίς τη διάγνωση και την επίβλεψη του γιατρού, χωρίς τις ανάλογες εξετάσεις και την αναβάθμιση της ψυχολογίας του ασθενούς, με τη συνεργασία του γιατρού, δεν γίνεται καμιά μα καμιά κίνηση.

Πηγές – Βιβλιογραφία

 1. Υγεία από το Φαρμακείο του Θεού, Μαρία Τρέμπεν.
 1. Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Θεραπευτικών Φυτών, Andrew Chevalier.
 1. N.I.M.H., Eκδόσεις Δομική.
 1. Πλήρης Οδηγός για τα Βότανα. Θεραπεία Διατροφή, Richard Mabey – Michael Mclntyre – Pamela Michael – Gail Duff – John Stevens.
 1. Πλήρης Οδηγός Φαρμακευτικών Βοτάνων Penelope, Εκδόσεις Γιαλλέλης.
 1. Ειδική Φαρμακογνωσία Γεωργίου Κ. Φωκά Καθηγητού της Φαρμακευτικής Χημείας και Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εκδόσεις Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκη.
 1. Βοτανοθεραπευτική Ιωάννου Πρινέα, Βοτανολόγου Ανάργυρου. Σφακιανάκη, Ιατρού.
 1. Εκδόσεις Ζήτρος:

Διοσκουρίδης Περί ύλης και Ιατρικής.

 1. Εκδόσεις Οδυσσέας Χατζόπουλος:

Διοσκουρίδης Άπαντα 8, Περί Δηλητηρίων Φαρμάκων.

Διοσκουρίδης 3, Περί Ύλης Ιατρικής Γ΄.

Διοσκουρίδης 4, Περί Ύλης Ιατρικής Δ΄.

Διοσκουρίδης 1, Περί Ύλης Ιατρικής Α΄.

Διοσκουρίδης 2, Περί Ύλης Ιατρικής Β΄.

Διοσκουρίδης 7, Περί Απλών Φαρμάκων Β΄.

Διοσκουρίδης 8, Περί Απλών Φαρμάκων Α΄.

Διοσκουρίδης 5, Περί Ύλης Ιατρικής Ε.΄

 

 1. Εκδόσεις Ζήτρος:

Ιπποκράτης Ιατρική θεωρία και Πράξη.

Ιπποκράτης Ιατρικά Θέματα.

Ιπποκράτης Ιατρική Δεοντολογία.

Ιπποκράτης Χειρουργική.

Ιπποκράτης Γυναικολογία Μαιευτική.

 

 1. Κ. Μπαζαίος, Συνδυασμοί Βιταμίνες, 1987.
 2. Πάτερ Γυμνάσιος 369 συνταγές του Καλογέρου ,1975.
 3. Μ. Ζαχαρόπουλου Σύγχρονη Θεραπευτική με τα Βότανα.
 4. Γαληνός, 16 τόμοι, Εκδόσεις Οδυσσέας Χατζόπουλο.
 5. Ιατρικά σεμινάρια ολιστικής θεραπείας.
 6. Η μυστική ζωή των φυτών.
 7. Επιτόπιες έρευνες βοτάνων «11 χρόνια».
 8. Παρακολούθηση Σεμιναρίων, αρωματικών θεραπευτικών Βοτάνων.
 9. VIDEO με αναγνώριση βοτάνων & άλλα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)