4 out of 5
4
6 reviews

1ο Μέρος – Δοκίμια Στρατιωτικής Αρετής

Απόκτηση ηγετικών προσόντων σημαίνει ανάπτυξη εμπιστοσύνης και κατανόησης των ανθρώπων. Ενσυναίσθηση, όραμα, ολιστική νοημοσύνη, πολυμάθεια, ικανότητα πολύτροπης δράσης. Αντιμετώπιση της αβεβαιότητας και του απροόπτου. Αρμοστικότητα, σύνεση, σωφροσύνη και κοινή πίστη, βούληση και προσπάθεια. Πάνω από όλα, αγάπη για τον διπλανό.

23 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 380 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 304 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 273,6 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

1ο Μέρος – Δοκίμια Στρατιωτικής Αρετής

Χρονική Διάρκεια:  2 Μήνες

Κόστος μαθήματος: 101,3 €.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δοκίμια

 • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
 • ΕΘΝΟΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
 •  «….. ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ»
 • Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΦΕΡΝΕΙ
 • ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, Η ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΑΡΕΤΗ
 • ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Και εάν ακόμη επιτευχθεί το απίθανο μια πλανητική Συνομοσπονδία Κρατών, οι Πατρίδες θα υπάρχουν πάντα, γιατί ο άνθρωπος μόνον μέσα στην Πατρίδα βιώνει με πληρότητα τον εαυτό του.

Η Πατρίδα ξεπερνάει το κατώφλι της ιερότητας και εισέρχεται στην αγιότητα, «…απάντων τιμιώτερον και αγιότερον …εστί η πατρίς..» (Σωκράτης). Κρυσταλλώνεται στην ιστορική διαδρομή και εκφράζει το ευαγές μέλλον των επόμενων γενεών. Οι γενεές δεν χωρίζονται μεταξύ τους.

Η καθεμιά φέρνει μέσα της όλες τις προηγούμενες και τις επόμενες. Έτσι πλάθονται πολίτες, οι οποίοι δημιουργούν Πατρίδα ευυπόληπτη και αξιοπρεπή. Όχι απομονωμένη και τυφλή! Αλλά Πατρίδα σεβαστή στους άλλους, που σημαίνει σεβαστή πρώτα σε εμάς. Τέτοια, όμως, Πατρίδα δημιουργούν οι σωστοί πολίτες, που αντίστοιχα πλάθονται με τη δοκιμασμένη ολιστική παιδεία.

Το αίσθημα ασφάλειας είναι το πρώτιστο και το ισχυρότερο που βιώνει κάθε έμβιο ον. Γιατί η βασική προϋπόθεση της ζωής είναι η εξασφάλιση της ύπαρξής της. Η ακεραιότητα της Πατρίδας μας, συνιστά το πρώτιστο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι, όμως, και μια υποχρέωση προσωποπαγής για τον καθένα μας, που ζει και απολαμβάνει τα αγαθά της ζωής στη Χώρα μας. Γι’αυτό η στρατιωτική θητεία δεν εξαγοράζεται, πλην αδήριτης, προσωπικής ανικανότητας.

Όσο πιο πολύπλευρη είναι η πνευματική καλλιέργεια τόσο πιο γόνιμη καθίσταται η εξειδικευμένη εκπαίδευση. Αυτή η ολιστική αφορά σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου γίγνεσθαι: γνωστικό, θυμικό (φρόνημα) και ηθική συγκρότηση, τα οποία εξελίσσονται δια βίου. Είναι η ανδραγωγία ηγητόρων, οι οποίοι θα κληθούν, εάν απαιτηθεί, να οδηγήσουν τους νέους μας στη μάχη και ακόμη στην αυτοθυσία.

Απόκτηση ηγετικών προσόντων σημαίνει ανάπτυξη εμπιστοσύνης και κατανόησης των ανθρώπων. Ενσυναίσθηση, όραμα, ολιστική νοημοσύνη, πολυμάθεια, ικανότητα πολύτροπης δράσης. Αντιμετώπιση της αβεβαιότητας και του απροόπτου. Αρμοστικότητα, σύνεση, σωφροσύνη και κοινή πίστη, βούληση και προσπάθεια. Πάνω από όλα, αγάπη για τον διπλανό.

Προσωπική ευθύνη και συναδελφοσύνη μαζί.

Η αειφόρος ρήτρα: «άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» είναι στην ουσία της η «πνευματική ατμομηχανή» της εθνικής ανδραγωγίας των νέων μας για καταστούν ικανοί να φέρουν όπλα και να επωμισθούν την ευθύνη της ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Δεν μεταλλάσσεται δια μαγείας ο άνθρωπος σε αγωνιστή πολέμου. Πρέπει να καταστεί πρώτα αγωνιστής της ζωής. Να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που πάντα απρόοπτα έρχονται και δεν μπορεί να τον απαλλάξει από αυτά κανένας άλλος, εάν και ο ίδιος δεν καταβάλει την προσπάθεια, που του ανήκει. Τέτοιους ευσυνείδητους πολίτες απαιτεί η ευνομούμενη Δημοκρατία.

Η ακεραιότητα της Πατρίδας διασφαλίζεται με τη φιλοπατρία ολόκληρου του λαού. Μια ανυπέρβλητη δύναμη για ζωή, που τον εξοπλίζει με αρετές, πιστεύω, φιλότητα, ελπίδα, μελλοντική προσδοκία! Μια αγάπη για κάτι το ιερό και άγιο, την Πατρίδα. Τότε το καλό της Πατρίδας, συνιστά υπόθεση του καθενός μας και η ατομική μας ελευθερία υπόθεση όλων. Αυτό το πιστεύω πρέπει να έχει και ένας πολίτης άξιος να ζει σε μια δημιουργική Δημοκρατία. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο διατεινόμαστε ότι η στρατιωτική θητεία συνιστά διαχρονική δημοκρατική αξία.

Η συνοχή του λαού ερείδεται στην ενσυνείδητη πειθαρχία. Ήτοι στο ιδανικό σημείο της χρυσής αναλογικής σύνθεσης, ως μέτρον άριστο, μεταξύ της αυθαιρεσίας και της καθυπόταξης.

Η έννοια της φιλοπατρίας, την οποία οι πρόγονοί μας θεωρούσαν, ως ύπατη αρετή, σήμερα μεταλλάχθηκε και κακοποιήθηκε. Είναι απόλυτη ανάγκη να προβούμε σε μια Πανελλήνια εθνική εγρήγορση. Να ορθώσουμε το πνευματικό ανάστημα της Αιώνιας Ελλάδας. Η Ελληνική Φυλή στέκεται στην ύπατη βαθμίδα, γιατί είναι η κοιτίδα και η μητέρα παντός πολιτισμού. «Όποιος σκέπτεται σήμερα, σκέπτεται ελληνικά, έστω κι αν δεν το υποπτεύεται» (Romilly).

Δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι οι Πρόγονοί μας υπήρξαν οι φωτοδότες της Οικουμένης, στη σκέψη και τον ανθρωπισμό.

Εμείς, όμως, νιώθουμε ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοί τους; Όχι, μόνον στα λόγια, αλλά και στην ουσία μας; Η γλώσσα μας, η Παιδεία μας, η Σκέψη μας έχουν τα στοιχεία της αδιάλειπτης συνέχειας της καταγωγής μας, όπως αυτά μετεξελίχθηκαν στη ροή της Ιστορίας και εμπλουτίσθηκαν στις εξελίξεις της ζωής της ανθρωπότητας; Αποκτήσαμε μια ταυτότητα δική μας, χωρίς να είμαστε ανένταχτοι στο σύγχρονο περιβάλλον; Πάντα υπάρχει μια διακριτή και ευανάγνωστη προσωπικότητα κάθε λαού. Εμείς οφείλουμε να έχουμε τη δική μας!

Απαιτείται να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Πατρίδα εφάμιλλη των προηγμένων Εθνών της Γης. Αυτοδύναμη, αυτοοργανούμενη, δημιουργική, προοδευτική, η οποία να εμπνέει τους νεότερους και να δίνει αισιοδοξία.

Οι νέοι μας είναι οι «ευέλπιδες» του Έθνους μας και πρέπει να είναι πρωτοπόροι. Μαζί και τα λαμπρά παιδιά μας , που απόκτησαν εμπειρία προόδου στο Εξωτερικό, όπως και τα Ελληνόπουλα της Ομογένειάς μας.

Όλοι μαζί ! Και οι παλαιότεροι με το παράδειγμά τους νιώθοντας το βάρος της ευθύνης από τη σοφία της ζωής. Και εάν οι αριθμοί είναι αρνητικοί, η ποιοτική υπεροχή ασφαλώς θα αποδώσει θετικό αποτέλεσμα.

Ας ανυψώσουμε και ας προβάλλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις έναν πολιτισμικό παλμό και φρόνημα. Ας απλώσουμε χέρι συνεργασίας στο διπλανό μας. Ας φτιάξουμε όλοι μαζί τη σύγχρονη Πατρίδα μας, πρωτοπόρο Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ

Γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1942 στον Άγιο Βλάσιο Λιβαδειάς Βοιωτίας

 • Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) το 1966 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Μηχανικού
 • Αποστρατεύθηκε το 1999 με τον καταληκτικό βαθμό του Αντιστρατήγου και του απονεμήθηκε ο τίτλος Επιτίμου Διοικητού ΣΔΑ
 • Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ
 • Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Μεταπτυχιακές σπουδές :Royal College of Defense Studies) στο Λονδίνο.
 • Τιμητικές διακρίσεις: Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως, Χρυσός Σταυρός Τάγματος Τιμής, Ταξιάρχης του Φοίνικα του Τάγματος, Ταξιάρχης Τιμής και άλλα.
 • Απόφοιτος της Σχολής ABC. Διδάχτηκε σχέδιο στο Ε.Μ.Π. και παστέλ-ακουαρέλα σε επαγγελματικούς κύκλους σπουδών στο Λονδίνο. Ανέπτυξε καλλιτεχνική δραστηριότητα, την οποία συνεχίζει να ασκεί. Είναι Μέλος του ΤΕΕ και ΕΕΤΕ.
 • Έχει πραγματοποιήσει τριάντα πέντε και πλέον ατομικές εκθέσεις και δέκα ομαδικές σε Αθήνα, Λευκωσία, Λεμεσό, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Κεφαλληνία, Ναύπλιο, Λιβαδειά, Άμφισσα, Ξάνθη, κ.λπ.

Έργα του  βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε όλο τον κόσμο.

 • Ομιλεί: Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.
 • Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος μέχρι 2008 της Τεχνικής Εταιρείας ΑΕ Μελετών και Κατασκευών «Χρυσή Τομή», η οποία συστάθηκε το 1999 με γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον χώρο της μελέτης και της κατασκευής οικοδομικών έργων και στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις γιοί του.
 • Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Υ.ΕΘ.Α (2000-2004). Πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων «Λάμπρος Κατσώνης» (2002-2006) και (2015-2018). Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Ε. 1966 (2012 έως σήμερα) και Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΜΧ (2010-2016).

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ

 • Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Κιβωτός Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων», που ιδρύθηκε στις 20 Μαΐου 2015.
 • Εξέδωσε τις κατωτέρω πρωτότυπες εργασίες (πονήματα-δοκίμια):
 1. Γενικές Αρχές Συγκροτήσεως Πολεοδομικών Στρατοπέδων, 1974
 2. Μέθοδος διελεύσεως και γεφυρώσεως ποταμών, 1982
 3. Μέθοδος ταχείας επισκευής αεροδρομίων, 1983
 4. Προοπτικές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (1998)
 5. Βοιωτικό κάλλος, (2000)
 6. Η γυναίκα στην Τέχνη, (2002)
 7. Ολιστική Παιδεία, Δοκίμια, «Η ΛΗΚΥΘΟΣ ΜΟΥ»(2018)

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες σε μορφωτικούς συλλόγους και ανοικτά πανεπιστήμια, με κύριο θέμα «Παιδαγωγία-Ανδραγωγία-Δόμηση Προσώπου». Κατά το Δ’ Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών (Ε.Β.Μ.), Λιβαδειά, 2000) παρουσίασε το θέμα «Βοιωτικό κάλλος» (Επετηρίδα Ε.Β.Μ., Αθήνα 2008, τόμος Δ’ τεύχος (β), σσ.447-474).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Υπάρχουν πενήντα έργα του στη ΣΣΕ, όπως και το «Μνημείο της Θυσίας», ενώπιον του οποίου ορκίζονται οι Ευέλπιδες.

Έχουν κυκλοφορήσει Μετάλλιο της ΣΣΕ, δύο γραμματόσημα και αφίσες με ποικίλα θέματα.

Έχουν γράψει:

« …διακρίνεται για την ποιότητα και τον εκφραστικό πλούτο, επιβάλλεται με τη δύναμη υποβολής του χρώματος και την ποιότητα των διατυπώσεων…» (Χρύσανθος Χρήστου, Ακαδημαϊκός)

«… τα έργα του προξενούν ευχάριστη έκπληξη  και ορισμένα θαυμασμό, ειδικά για την τεχνική ικανότητα του χειρισμού του δύσκολου υλικού της υδατογραφίας…» (Παν. Τέτσης,  Ζωγράφος-Ακαδημαϊκός)

«…με το εικαστικό του ένστικτο και την κατακτημένη του εμπειρία επέλεξε την πιο ταιριαστή και εναρμονισμένη χρωματική έκφραση.» (Γιώργος Καλακαλλάς , Γλύπτης –καθ. ΕΜΠ).

Ο Σταύρος Ράλλος γεννήθηκε στις 17-11-50 στη Θεσσαλονίκη, από Ίωνες γονείς. Από τα παιδικά του χρόνια ήταν ένα ατίθασο πλάσμα. Του άρεσε να διαβάζει, να ρωτάει, να ταξιδεύει, να ψάχνει και να αυτοσχεδιάζει όταν έμενε μόνος. Μια μέρα στα 18 του αποφάσισε να ταξιδέψει, αφού δεν τον χώραγε ο τόπος. Ούτε και σήμερα τον χωράει.

 

Το 1968 μπαρκάρισε σαν Δόκιμος (Ναυτόπαις) σε ένα ποντοπόρο πλοίο. Μετά τα δύο πρώτα ταξίδια, γύρισε και υπηρέτησε κανονικά τη στρατιωτική του θητεία 27 μήνες τότε. Κατόπιν συνέχισε να ταξιδεύει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Υδρογείου. Ταξίδεψε συνολικά με 14 ποντοπόρα πλοία.

 

Το 2012 Νοέμβριο, είναι φιλοξενούμενος στην Ρόδο για αναγνώριση και πιστοποίηση βοτάνων, από ερευνήτρια που τον προκάλεσε, και προσκάλεσε στην Ρόδο για έρευνα, στα Δωδεκάνησα.

 

Το 2003 – 2009, σπούδασε Βοτανοθεραπεία, και Βοτανολογία. Μετά από έξι χρόνια σπουδών και ερευνών, βρήκε, μαζί με συνεργάτες βοτανολόγους, ερευνητές, καθηγητές, όπως ο βοτανολόγος Νικόλαος Μαρκάκης, ο καθηγητής γεωπόνος Θεόδωρός Κουτσός τα 31 βότανα της Μαρίας Τρέμπεν, τα οποία συλλέγει ο ίδιος και μαζί με τους συνεργάτες του τα ερεύνησαν και τα πιστοποίησαν.

 

Από το 2003 – 2012 αρθρογραφούσε σε 3 εφημερίδες της Μακεδονίας, σχετικά με την έρευνα του στα Φαρμακευτικά Βότανα.

 

Έχει ταξιδέψει σε περισσότερα από 80 κράτη του κόσμου. Έχει γνωρίσει τον Γέροντα Παϊσιο και άλλες χαρισματικές προσωπικότητες.

Την περίοδο 2006 – 2012 βοηθά ασθενείς, με σκληρές παθήσεις να ωφεληθούν και αρκετοί από εξ αυτών, αναρρώνουν πλήρως, παράλληλα με την ιατρική. Σε αυτό το σημαντικό θέμα είναι απόλυτος.

Πιστεύει ότι χωρίς τη διάγνωση και την επίβλεψη του γιατρού, χωρίς τις ανάλογες εξετάσεις και την αναβάθμιση της ψυχολογίας του ασθενούς, με τη συνεργασία του γιατρού δεν γίνεται καμιά μα καμιά κίνηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Υπάρχουν πενήντα έργα του στη ΣΣΕ, όπως και το «Μνημείο της Θυσίας», ενώπιον του οποίου ορκίζονται οι Ευέλπιδες.

Έχουν κυκλοφορήσει Μετάλλιο της ΣΣΕ, δύο γραμματόσημα και αφίσες με ποικίλα θέματα.

Έχουν γράψει:

« …διακρίνεται για την ποιότητα και τον εκφραστικό πλούτο, επιβάλλεται με τη δύναμη υποβολής του χρώματος και την ποιότητα των διατυπώσεων…» (Χρύσανθος Χρήστου, Ακαδημαϊκός)

«… τα έργα του προξενούν ευχάριστη έκπληξη  και ορισμένα θαυμασμό, ειδικά για την τεχνική ικανότητα του χειρισμού του δύσκολου υλικού της υδατογραφίας…» (Παν. Τέτσης,  Ζωγράφος-Ακαδημαϊκός)

«…με το εικαστικό του ένστικτο και την κατακτημένη του εμπειρία επέλεξε την πιο ταιριαστή και εναρμονισμένη χρωματική έκφραση.» (Γιώργος Καλακαλλάς , Γλύπτης –καθ. ΕΜΠ).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

1ο Μέρος - Δοκίμια Στρατιωτικής Αρετής

1
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
120
2
ΕΘΝΟΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
120
3
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
120
4
«….. ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ»
120
5
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΦΕΡΝΕΙ
120
6
ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, Η ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΑΡΕΤΗ
120
7
ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ
120
8
1ο Μέρος – Δοκίμια Στρατιωτικής Αρετής
21 questions