1o Mέρος – Μαθήματα Διοικητικής, Μηχανικής & Υποστηρικτικής Επιμελητείας

Η Διαχείριση των Έργων και των Προγραμμάτων, η γνώση βασικών αρχών Οικονομικών από όλα τα στελέχη, η Τεχνολογία και τα Logistics καθώς και η Διαχείριση της Ενέργειας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες Ανάπτυξης…

22 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 430 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 344 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 309,6 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

1ο Μέρος – Μαθήματα Διοικητικής, Μηχανικής και Υποστηρικτικής Επιμελητείας

Χρονική Διάρκεια:  1 Μήνας

Κόστος μαθήματος: 68,8 €

1η ΕΝΟΤΗΤΑ: Εισαγωγή στην Επιμελητεία.

Σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, η ροή και η διαχείριση πληροφοριών, η εξειδικευμένη γνώση και η εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών είναι sine qua non και έχουν ιδιαίτερη αξία, σπουδαιότητα και σημασία. Η μεταβατική περίοδος που διανύουμε και η αλλαγή ισορροπιών στη διεθνή οικονομία συμπαρασύρουν τις πολιτικές και στρατηγικές μεγάλων και μικρών κρατών.

Η Διαχείριση των Έργων και των Προγραμμάτων, η γνώση βασικών αρχών Οικονομικών από όλα τα στελέχη, η Τεχνολογία και τα Logistics καθώς και η Διαχείριση της Ενέργειας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες Ανάπτυξης.

Σε παγκόσμια κλίμακα η πίτα των Logistics είναι ~14% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στην Ελλάδα η ίδια πίτα είναι ~10% και υπάρχουν περιθώρια, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να ξεπεράσει το 15%.

Στοχεύουμε στην πλατιά και βαθειά κατανόηση των βασικών αρχών, εργαλείων και μεθόδων της Διοικητικής, της Μηχανικής και της Υποστηρικτικής Επιμελητείας, των Οικονομικών των Προμηθειών και Συμβάσεων και της Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Εστιάζουμε στην Ολοκληρωμένη Επιχειρησιακή και Υποστηρικτική Λειτουργεία σε όλο τον Κύκλο Ζωής των Συστημάτων και Διεργασιών!

Απευθυνόμαστε σε στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, των ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ, ΑΣΕΙ, ΤΕΙ ΑΣΣΥ, Κολεγίων, ΙΕΚ και σε κάθε ενεργό πολίτη!

Οργανώνουμε τα μαθήματα της Διοικητικής, Μηχανικής και Υποστηρικτικής Επιμελητείας σε ενότητες και, υποστηριζόμενα από επεξηγηματικά κείμενα, παρουσιάσεις ΡΡΤ και Ερωτηματολόγια με πέντε βασικές ενότητες σε 26 θέματα.

Διδάσκων: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΣΑΡΑΣ

Βιογραφία

Ηλεκτρονικός Μηχανικός, απόφοιτος Σχολής Ικάρων – ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας), Επιτυχών πρώτος.

MSc in Digital Communications (University of Kent, UK) & MSc in Computer Systems/SW Engineering (NATO/ Belgium).

Μεταπτυχιακά σχολεία Ποιοτικού Ελέγχου (ΝΑΤΟ/ΝΑΜSΑ, Λουξεμβούργο), Logistics Management & Engineering (Portland State University, ΗΠΑ), Πληροφορικής και Ραντάρ (Γαλλία και Ιταλία).

Εξωτερικός καθηγητής, για πολλά χρόνια, Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας, ΤΕΙ Λάρισας, Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και ΙΕΚ.

Αποχώρησε από την ΠΑ το 1989, μετά από αίτησή του, με το βαθμό του Σμηνάρχου.

Από το 1990 μέχρι το 2010, επικεφαλής τομέων “Logistics Support” & “Acquisition Logistics”  του Προγράμματος Αεράμυνας της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Προμηθειών (ΝΑΜSΑ/ NSPA) του ΝΑΤΟ. Ανώτερο Τεχνικό Στέλεχος του ΝΑΤΟ.

Συνιδρυτής και τ. Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών. Συνιδρυτής και Σύμβουλος ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος, Μέλος της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγγραφέας επιστημονικών εγχειριδίων, Συντονιστής, Επόπτης, Διαλέκτης Μεγάλων Συνεδρίων/ Ημερίδων, Συντονιστής/Διαλέκτης μεγάλων Σεμιναρίων. Αρθρογράφος. Περισσότερα στην προσωπική ιστοσελίδα: www.abc10.gr

Υψηλά κίνητρα, δημιουργικός, αποδεδειγμένη ικανότητα αποτελεσματικής συνεργασίας με πρόσωπα κάθε κουλτούρας και τάξης. Επιδέξιος να εργάζεται σε κάθε περιβάλλον (εθνικό ή διεθνές) και να οικοδομεί αποτελεσματικές και παραγωγικές σχέσεις.

Εκτενής γνώση και εμπειρία: Διαχείριση/Προμήθεια Έργων Συστημάτων, Διαχείριση Logistics, Διαχείριση Αλυσίδων Εφοδιασμού, εκτέλεση – επαλήθευση Αξιοπιστίας, Διαθεσιμότητας, Συντηρησιμότητας (RAM) παραλαβής έργων/συστημάτων, «Configuration Management», Πληροφορική, Εξασφάλιση Ποιότητας και Μηχανική Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών. Δέσμευση και αφοσίωση στα υψηλότερα επίπεδα επαγγελματισμού και  διάκρισης.

Εργογραφία

Μεταξύ των μεγαλύτερων εργασιών του διδάσκοντος, χωρίς σειρά σπουδαιότητας, είναι:

 1. Συγγραφέας του εγχειριδίου «Logistics Management, Engineering & Support, Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική της Επιμελητείας, 2012».
 2. Συγγραφέας του εγχειριδίου «Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Θεωρία και Παραδείγματα, 1981».
 3. Συγγραφέας του εγχειριδίου «Βασική Θεωρία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 1972».
 4. Συντάκτης του Κανονισμού της Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας για την προμήθεια και ανάπτυξη συστημάτων/εφαρμογών Πληροφορικής.
 5. Σχεδιαστής της εφαρμογής ΄Κατανομή των Αεροπορικών Δυνάμεων στους εχθρικούς στόχους (στοχοποίηση αεροσκαφών)’ με τη βοήθεια Η/Υ.
 6. Κύριο στέλεχος της ομάδας για την ‘Προετοιμασία του πακέτου «Αίτηση Υποβολής Προσφορών (Request For Proposal-RFP)» για την προμήθεια του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου Πληροφοριών Επικοινωνιών της Πολεμικής Αεροπορίας.
 7. Πρότζεκτ Μάνατζερ στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση συστήματος Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου Πληροφοριών Επικοινωνιών της Πολεμικής Αεροπορίας, το 1982 στη Γαλλία, πρώτου συστήματος διοίκησης/ελέγχου στον ελλαδικό χώρο.
 8. Συγγραφέας πολλών προτύπων λειτουργικών διαδικασιών, οδηγιών, κανονισμών στο πεδίο των «Logistics» (ειδικότερα: Εφοδιασμός, Διαχείριση Αποθεμάτων, Διαχείριση Επισκευάσιμων Υλικών, Διαχείριση Έργων, Βέλτιστη επιλογή ανταλλακτικών κλπ).

2012-Σήμερα: Συντονιστής και Συντάκτης Εγχειριδίων επί Εθνικών Θεμάτων και μη του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, όπως:

 1. Εθνική Αμυνα και Ασφάλεια,
 2. Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας,
 3. Φάκελος: Διαχείριση Κρίσεων
 4. 200 Χρόνια μετά την Επανάσταση: Τα 21 Μεγάλα Θέματα του Ελληνισμού (υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα-2021)

2012-Σήμερα: Επόπτης-Συντονιστής-Διαλέκτης μεγάλων Ημερίδων και Συνεδρίων του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Σχολής Ικάρων, όπως:

 1. Ημερίδα: Η Ανάπτυξη της Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Παραγωγής, της Τεχνολογίας και των Υπηρεσιών σε ένα Περιβάλλον Εθνικής Ασφάλειας
 2. Συνέδριο: ‘Defence and Security: State of the Art Technology’
 3. Η Παρουσίασή μου ‘ Defence Logistics in the 21st Century’ στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας
 4. ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ & ΟΜΙΛΙΑ: ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΤΙΜΗΤΟΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ της E.B.A. 1940-1941
 5. Η Ανάπτυξη της Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Παραγωγής, της Τεχνολογίας και των Υπηρεσιών σε ένα Περιβάλλον Εθνικής Ασφάλειας
 6. Η Ημερίδα της Χρονιάς: Αμυντική Βιομηχανία-Τεχνολογία-Logistics, ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας
 7. Ημερίδα Ενημέρωσης του National Management College of Pakistan στο ΕΒΕΑ
 8. Ημερίδα: «Πολιτικοστρατιωτικές Σχέσεις σε Κρατικό Πλαίσιο. Διδάγματα για την Ελλάδα»

1979-1985: Εξωτερικός Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας

1974-1977: Εξωτερικός Καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας.

1974-1989: Καθηγητής διαφόρων ΙΕΚ στη Λάρισα και Αθήνα.

2001-2010: Logistics Support Project Manager Συστημάτων Ραντάρ ΝΑΤΟ της Ελλάδας και Τουρκίας, Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

1o Mέρος - Μαθήματα Διοικητικής

Μηχανικής και Υποστηρικτικής Επιμελητείας

1
Ενότητα 1 – Εισαγωγή στην Επιμελητεία
2
1o Mέρος – Μαθήματα Διοικητικής, Μηχανικής και Υποστηρικτικής Επιμελητείας
15 questions