Instructor Bio

Γεννήθηκα...
...στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στην επαρχία. Το σπίτι μου το έλουζε η αύρα της θάλασσας. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κολυμπούσα, χόρευα, ζωγράφιζα κι έγραφα ποιήματα. Κι είχα πάντοτε την εντύπωση ότι είμαι πλούσια, ίσως γιατί είχα περισσότερα από ότι χρειαζόμουν. Ο πατέρας μου, μου έμαθε ότι από το λιμάνι μας είχε ξεκινήσει ο Αίας ο Λοκρός και οι άνδρες του για την Τροία, η μάνα μου έλεγε παραμύθια για νεράιδες και γίγαντες. Μεγάλωσα με θρύλους και παραδόσεις.

Σήμερα...

...διανύω είκοσι και πλέον συνεχή έτη διδασκαλίας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιστεύω ότι η χαρά της διδασκαλίας και το πάθος αυτό είναι το μεγαλύτερο για μένα. Έχω διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, στη Σχολή Αξιωματικών Δοκίμων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Αμερικανικό Κολλέγιο “University of Indianapolis” και σε πλήθος επαγγελματικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.
Ταξίδεψα...

...και στις πέντε ηπείρους, γνώρισα επιφανείς παιδαγωγούς που είχαν κι εκείνοι πάθος για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», τη διαπολιτισμική παιδεία και την αγωγή ειρήνης. Σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας η συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ως Επιστημονική Σύμβουλος, αλλά κυρίως ως Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας.
Στόχος μου...

...είναι να διαδοθούν” τα φωτογόνα μηνύματα του Ολυμπισμού - Ελληνισμού - Ανθρωπισμού στα παιδιά και στους νέους όλου του κόσμου. Για αυτό επιμελήθηκα, συνέγραψα ή έκρινα πολλά βιβλία. Μερικά για τα οποία είμαι περήφανη είναι ο “Οδηγός Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας για Εκπαιδευτικούς”, ο οποίος διδάχθηκε πειραματικά σε Ελληνικά σχολεία με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ, το Διεθνές εγχειρίδιο «Be a Champion in Life!!» (Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή!!), το οποίο διδάχθηκε πειραματικά σε σχολεία και των 5 ηπείρων με την έγκριση της ΔΟΕ και της UNESCO, «Ο Σύλλογος-το ζωντανό κύτταρο του Αθλητισμού» (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) «Ολυμπιακή Παιδεία», “Raise a Champion!” (Ανάθρεψε έναν πρωταθλητή) και η ειδική έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού «Σκιάς Όναρ».
Συμμετείχα...

...ως Διεθνής Κριτής στην ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού πακέτου “Teaching val- ues-An Olympic Education Toolkit” (Διδάσκοντας Αξίες) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το Πεκίνο, στη συγγραφή του Active Lifestyles (Ενεργός τρόπος Ζωής), Επιμελήτρια του εντύπου Guide Active Healthy Living, η τελευταία επιστημονική μου εργασία είναι ο συλλεκτικός Τόμος “Ιστορία της Ολυμπιακής Παιδείας- Το Ολυμπιακό Ιδεώδες ως μορφωτική πράξη - Ιστορική και Επιστημολογική προσέγγιση” (Εκδόσεις Αρναούτη - Όμιλος Κύκλος).
Σε αυτό το πνεύμα...

...επέβλεψα επιστημονικά εθνικά και διακρατικά σχέδια, αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές ή συνεργασίες όπως το Α’ Διεθνές Παιδικό φεστιβάλ Νοτιανατολικής Ευρώπης, τη «Γειτονιά της Δράσης», την παραγωγή τεσσάρων ντοκυμανταίρ με θέμα: «Αθλητισμός Ολυμπιακοί Αγώνες», που προβλήθηκε στη ΝΕΤ, και συμμετείχα στη διεθνή τηλεοπτική παραγωγή «6ο Ολυμπιακός Κύκλος».
Η λογοτεχνία...

...με μαγεύει, κι όσες φορές με ρώτησαν πώς τα σκέφτηκα ή τα φαντάστηκα όσα γράφω, απορώ γιατί τα βίωσα σε μια άλλη ονειρική διάσταση. Τα έργα μου: ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΧΑΛΥΒΑ (Σύγχρονη Σκέψη) ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ (Ελληνικά Γράμματα), ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Εμπειρία Εκδοτική) ΒΙΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΦΛΟΓΑ, (Εκδόσεις Αρναούτη).
Η Νίκη βραβεύει µε Κότινο τον πρωταθλητή

Teacher Courses

Σκοπός του παρόντος μαθήματος είναι να ξεναγήσει τον μαθητή στις πολιτισμικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη λεκάνη της Μεσογείου, μερικές χιλιάδε...
Add to Wishlist
210€ 168€
Στο μάθημα αυτό θα βρείτε πάρα πολλά στοιχεία, για να ενημερώσετε τα παιδιά γύρω από τον Ολυμπισμό, θα βρείτε συγκινησιακά μηνύματα και αναφορές πο...
Add to Wishlist
270€ 216€
Η παρούσα μελέτη έχει ως σκοπό να διερευνήσει τη σκοπιμότητα της καθιέρωσης της Ολυμπιακής παιδείας στη σχολική πράξη για την ανάπτυξη κατάλληλων ε...
Add to Wishlist
420€ 336€