Μίλτος Καρούμπας

Μίλτος Καρούμπας

Ο Μίλτος Καρούµπας συγκαταλέγεται ανάµεσα στα κορυφαία ονόµατα Ελλήνων Σεφ παγκοσµίως;.

Ο ίδιος είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελµάτων της Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του µε υποτροφία στη σχολή Centre International De Glion της Ελβετίας;.

Για αρκετά χρόνια εργάσθηκε στην κουζίνα πάρα πολύ γνωστών ξενοδοχείων και εστιατορίων ως exeςutive ςhef , όπως το Hilton , Intercontinental , Sheraton , Αquarius , Milos , Kelari , Theoflos , Oui κ.α.

Έχει εργασθεί σε inflight ςatering στις εταιρείες Swissair , Gate Gour- met , Papadacos catering , Olympic Catering ως Catering Production Manager, καθώς και ως sales manager.

Για 10 έτη διετέλεσε ως R&D Manager στον όµιλο Vivartia . Έχοντας τον βαθµό του Αρχιµάγειρα απέκτησε την ειδικότητα της µαζικής εστίασης στη σχολή Montana της Ελβετίας;.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, διετέλεσε Καθηγητής σε σχολές τουριστικών επαγγελµάτων και για 17 έτη διετέλεσε Πρόεδρος των Ελλήνων Αρχιµαγείρων και της Οµοσπονδίας Αρχιµαγείρων Ελλάδας µε σηµαντική δράση σε γαστρονοµικά και πολιτιστικά γεγονότα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

To 2011 ίδρυσε την δική του Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα µε τον τίτλο Les Chefs ml που µετονοµάσθη σε Etoile.

Ο Μίλτος Καρούµπας το 2016 διεκδίκησε την Προεδρία της παγκόσµιας οργάνωσης worldchefs µιας κοινότητας 12.000.000 chefs ήλθε 2ος µεταξύ πέντε υποψηφίων και σήµερα είναι ο υπεύθυνος για την Μεσόγειο.

Στην διεθνή του δράση είναι ο επίσηµος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονοµίας σε παγκόσµιο επίπεδο για τη Λέσχη , την Οµοσπονδία Αρχιµαγείρων Ελλάδος καθώς και για το GTBB .

Είναι πιστοποιηµένος γευσιγνώστης;, µέλος της παγκόσµιας οµάδας γευσιγνωστών ITQI, που εδρεύει στο Βέλγιο και κριτής διαγωνισµών γαστρονοµίας υψηλού επιπέδου στις διεθνείς οργανώσεις Bocuse d`or και WorldChefs.

Σήµερα έχει ιδρύσει την δική του Συµβουλευτική Εταιρεία Point Hub µε ιδιαίτερη δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, βιοµηχανίες τροφίµων τουριστικά καταλύµατα και µεγάλα συµβουλευτικά project.

Επίσηµος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονοµίας.