Λένα Κυροπούλου

Λένα Κυροπούλου

Εργάστηκε ως Export Executive από το 2004 ως το 2013 στο χονδρεµπόριο φρούτων µε προσωπικές πωλήσεις των 7 Μ Ε. Από το 2014 ως το 2018 διατηρούσε κατάστηµα Delicatessen στο Άµστερνταµ της Ολλανδίας (www.pitapasta.com).
Μεταπήδησε στο χώρο των media το 2017 σε συνεργασία µε το www.bcimediainc.com και υπήρξε ραδιοφωνικός παρα- γωγός του οµογενειακού Ραδιοφωνικού Σταθµού Καναδά: www.radiomelodia.ca.
Αρθρογραφεί σε Ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά sites www.politispress.gr, www.laiacolla.it και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο www.radiostrimonica.eu και στο www. hellenicmediagroup.com.
Φοιτά στο Μεταπτυχιακό της Ποιοτικής δηµοσιογραφίας και Νέων Τεχνολογιών στο Ευρωπαικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

To 2020 έγινε business partner µε τον John Aslanis σε επιχειρηµατική πλατφόρµα διασύνδεσης Β2B.

Το 2021, εκδόθηκε το βιβλίο της πρώτης της ποιητικής συλλογής µε τίτλο “Τετρακτύς”
-συλλογή ποιηµάτων και τραγουδιών- από τις εκδόσεις OnTime Books στη Μεγάλη Βρεταννία, το οποίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καθηγητής Πανεπιστηµίου, ποιητής, συγγραφέας και µεγάλος διανοητής, Πάρις Κατσίβελος.

Έχει συµµετάσχει στην διεθνή Εικαστική Έκθεση δαµασκού, εκπροσωπώντας την Ελληνική συµµετοχή, ανάµεσα σε 5 Ηπείρους.

Έχει τιµηθεί µε την 8η θέση ανάµεσα σε 647 συγγραφείς και ποιητές 47 χωρών σε όλα τα Βαλκάνια και έγινε η Πρέσβειρα στην Eurovision της ποίησης για την Ελλάδα.

Έχει τιµηθεί µε το πρώτο βραβείο καλύτερης πρωτοεµφανιζόµενης ποιήτριας για την προώθηση στα media & social media από το www.milidueli.com υπό την αιγίδα της UNESCO και του περιοδικού FORBES.

Της απενεµήθη το 2020 ο τιµητικός τίτλος της Πρέσβειρας της Οικουµενικής δελφικής Ένωσης και εντάχθηκε στη διεθνή δελφική Επιτροπή ως εκπρόσωπος των media.
Τo 2020 εκδόθηκε η Ανθολογία διηγήµατος από την ΧΕΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ µε τίτλο:
«Είδα το φόβο».

Μετέχει στο διοικητικό Συµβούλιο του Σωµατείου “ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσµιο Πνευµατικό Κέντρο” για την περίοδο 2021 – 2026, µε τη συµµετοχή διακεκριµένων καθηγητών και ακαδηµαϊκών που υπηρετούν το όραµα πραγµάτωσης της “ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ – HEPTAPOLIS”.

Τιµήθηκε τo 2020 στα πλαίσια του διεθνούς Λογοτεχνικού Πανοράµατος 2020 (Panorama International Literature Festival 2020) που διεξήχθη στην Ινδία ως τιµητικό µέλος της διεθνούς επιτροπής και έχει πάρει το ρόλο της διεθνούς Συµβούλου του World Writers Foundation.

Κείµενα της έχουν δηµοσιευτεί σε Έγκριτα αγγλικά Περιοδικά, καθώς και σε Ινδικά, Ιταλικά και Γερµανικά sites και έντυπα. Παράλληλα µε τη συγγραφική της δραστηριότητα, έχει συµµετάσχει και ως οµιλήτρια σε συνέδρια που αφορούν τα media, αλλά έχει συνδιοργανώσει το 21st Μedia Conference σε συνεργασία 10 χωρών µε την οµογενειακή πλατφόρµα www.bcimediainc.com το Καναδέζικο Πανεπιστήµιο Film & Media στο Μπανγκλαντές.