3o Mέρος – Οικονομικά για όλους

Το μάθημα αυτό είναι ένας σύντομος οδηγός για τα οικονομικά του καπιταλισμού. Δεν χρειάζεται να είστε οικονομολόγος για να γνωρίζετε πολλά για τα οικονομικά. Όλοι βιώνουν την οικονομία. Όλοι συμβάλλουν σε αυτήν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

12 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Αρχική αξία κόστους μαθήματος: 480 €.

Το ποσό αυτό μειώνεται ως ακολούθως:

Χορήγηση ειδικής έκπτωσης 20% στο σύνολο του μαθήματος.

Ποσό πληρωμής μετά την έκπτωση: 384 €

Εφάπαξ Πληρωμή – Early Entry (10%): 345,6 €

Μετά την εξόφληση του συνολικού ποσού, παρέχονται επιπλέον 2 μήνες δωρεάν εκμάθησης, για την πληρέστερη κατανόηση του Μαθήματος. Το κόστος απόκτησης του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι 99 ευρώ.

Δίδακτρα 3ου Μέρους

Χρονική διάρκεια: 2 Μήνες

Κόστος μαθήματος: 76,8 €.

Γ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

 • Καπιταλισμός ως σύστημα
  11. Ανταγωνισμός
  12. Επενδύσεις και ανάπτυξη
  13. Απασχόληση και ανεργία
  14. Μοιράζοντας την πίτα
  15. Καπιταλισμός και περιβάλλον

Η προσέγγισή μου δεν υποκινείται από τη νοοτροπία του “αντι-εμπειρογνώμονα”. Δεν θα ήθελα να χειρουργηθώ από έναν ανεκπαίδευτο φοιτητή ιατρικής. Και οι άνθρωποι που λαμβάνουν σημαντικές οικονομικές αποφάσεις και δίνουν σημαντικές οικονομικές συμβουλές, θα πρέπει να είναι επίσημα εκπαιδευμένοι στα οικονομικά.

Όμως, οι συζητήσεις για οικονομικά θέματα δεν είναι τεχνικές συζητήσεις, όπου η τεχνογνωσία και μόνο κρίνει την κατάσταση. Είναι βαθύτατα πολιτικές συζητήσεις, με την ευρεία έννοια της λέξης: διακριτές ομάδες ανθρώπων έχουν διακριτά συμφέροντα, γνωρίζουν τα συμφέροντά τους και φυσικά εργάζονται για την προώθησή τους.

Αυτό συμβαίνει παντού στην οικονομία – και τα οικονομικά δεν πρέπει να προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει. Ο κύριος στόχος μου είναι να ενθαρρύνω τους μη ειδικούς να αναπτύξουν το φυσικό τους ενδιαφέρον για τα οικονομικά.

Βιογραφία

Ο Jim Stanford είναι οικονομολόγος και διευθυντής του Centre for Future Work. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας και του Βανκούβερ του Καναδά. Eίναι ένας από τους πιο γνωστούς οικονομικούς σχολιαστές του Καναδά. Υπηρέτησε για πάνω από 20 χρόνια ως οικονομολόγος και διευθυντής πολιτικής στην Unifor, το μεγαλύτερο συνδικάτο του ιδιωτικού τομέα στον Καναδά (πρώην Canadian Auto Workers). Αναφέρεται συχνά στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα Toronto Star.

Είναι επίσης ο Harold Innis Industry Professor in Economics στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Χάμιλτον του Καναδά και επίτιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Ο Τζιμ υπηρέτησε επίσης για πολλά χρόνια ως ερευνητικός συνεργάτης και εθελοντής στο Καναδικό Κέντρο για Πολιτικές Εναλλακτικές Προτάσεις (Canadian Centre for Policy Alternatives).

Ο Jim έλαβε το διδακτορικό του στα οικονομικά από το New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι. Eίναι συγγραφέας του βιβλίου Economics for Everyone: A Short Guide to the Economics of Capitalism (δεύτερη έκδοση που εκδόθηκε από την Pluto Books το 2015), το οποίο έχει εκδοθεί σε έξι γλώσσες. Ο Στάνφορντ έχει γράψει, επιμεληθεί ή συν-επιμεληθεί άλλα έξι βιβλία, καθώς και δεκάδες άρθρα και εκθέσεις τόσο σε επιστημονικές όσο και σε δημοφιλείς εκδόσεις.

Έχει παράσχει έρευνα και συμβουλές μέσω πολυάριθμων ομοσπονδιακών και επαρχιακών κυβερνητικών επιτροπών και ερευνών σχετικά με την οικονομική πολιτική, την καινοτομία, την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική. Ο Jim είναι αναγνωρισμένος για την ικανότητά του να επικοινωνεί οικονομικές έννοιες με προσιτό και χιουμοριστικό τρόπο.

Εργογραφία

Τα βιβλία του συγγραφέα:

1. Economics for Everyone: A Short Guide to the Economics of Capitalism (with Tony Biddle) London; Ann Arbor, MI: Pluto Press, 2008.

2. Challenging The Market: The Struggle To Regulate Work And Income (with Leah F. Vosko and the Challenging the Market Conference), 2004.

3. Paper Boom: Why Real Prosperity Requires a New Approach to Canada’s Economy, Lorimer, 1999.

4. Power, Employment, and Accumulation: Social Structures in Economic Theory and Policy (with Lance Taylor and Ellen Houston) Armonk, N.Y. : M.E. Sharpe 2000.

5. Estimating the effects of North American Free Trade: A three-country general equilibrium model with “real- world” assumptions, 1993.

6. Social dumping under North American free trade, 1993.

7. Going south: Cheap labour as an unfair subsidy in North American free trade, 1991.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τρόπος απόκτησης

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκλήρωσε τη σπουδή του στο μάθημα που επέλεξε, έχει το δικαίωμα:

Α) Απόκτησης Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μαθημάτων από την εταιρεία ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κόστος 99 ευρώ.

(ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

Acta_Basic
Acta_Expert
Acta_Advanced

Β) Απόκτηση Κότινου με: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης των ακαδημαϊκών μαθημάτων του HEPTAPOLIS AVATAR e-Learning από την Μ.Κ.Ο. HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ. (ΣΗΜ. Η αποστολή του Πιστοποιητικού γίνεται με email.)

3o Mέρος - Οικονομικά για όλους

1
Ενότητα 3η
2
3o Mέρος – Οικονομικά για όλους
26 questions